Pages

Tuesday, December 28, 2010

Takde Idea..

Salam.
ERMM.. aku takde idea sebenonye untuk 'dimuntahkan' dalam blog aku nih. Cume ati aku ni rase cam nak menulis sesuatu.. Tapi nak tulis ape ek?
Pagi ni aku hanye setelkan ape yang tercatat dalam 'blekberi' aku tu. Daripade 8 list, aku baru setelkan 5. Lagi 3 tu jap-jap lagi la aku buat kasi beres. Plan nak setelkan sume sebelum aku cuti Jumaat ni. Masuk tahun baru kene ade smangat baru. Aku tak berminat nak buat keje-keje yang sebelum-sebelum ni. Maksud aku keje yang tahun 2010 punye la..
Meja aku ni bertimbun dengan fail-fail dan ntah ape-ape lagik. Dengan nota kusus nye.. nota teknikal lagik. Ahh! busan betui. Ari ni kemas.. esok sepah balik. Tak cukup dengan kat lantai lagi fail-fail pojek. Aku rase meja aku ni tak cukup besar la.. Agak-agak korang meja besar mane baru sesuai untuk aku ni ha? Meja pengarah agaknye.. Hahahaha... berjinggut la ko nunggu cik PM oi.. tu la.. mak suh blaja rajin-rajin, ko tido time kelas.. ha skang ni.. dapat... jadilah ko sebagai "orang bukan sape-sape..".
Tapi, pade aku.. sape pon kite yang penting ialah moral dan integriti. 2 perkare tu kene jage. Tak kisahla ko somebody ke.. nobody ke.. tu yang kite kene pegang. Janganla pikir sebab ko somebody ko tak amik kisah pasal integriti tapi duk sibuk tekan kat nobody ni suh jage integriti.
p/s Janganlah nak jadi ketam; ajar anak jalan lurus tapi diri sendiri tersenget-senget berjalan...
Penjejak Mimpi - tersepit antare prinsip dan persahabatan. Kalo korang pilih yang mane?

3 comments:

Amy Syaquena said...

kalau amy cuba balancekan kedua2nya tue...

nora said...

pilih dua dua leh tak

aku tamak ar nak wat camne ngehngehngeh

Penjejak Mimpi said...

Salam.

To Amy dan Nora: Hmmm.. kene tengok keadaan gak... tapi aku prefer prinsip dulu kot baru frenship. Tapi frenship pon penting.. Huhuhuhu... Penin! penin!!