Pages

Wednesday, December 15, 2010

Jom Kita Berkenalan :)

Salam.
BAGUS juge
Enche Ben buat segmen cegini. Dapat bantu 'nubi' macam aku untuk pomot blog. Psst! aku sebenonye tak sure segmen ni da tutup atau masih dibuke lagi. Teman try aje lah... :).
Tanpa buang mase aku nak terus jawab soklan Enche Ben.. Dibawah adalah temubual secara maya antara aku dan Enche Ben.
Enche Ben Ashaari (BA): Bile anda stat berblogging?
Aku aka Penjejak Mimpi (PM): Emm... lame dah.. Tak silap saye bulan Oktober... ye.. betul.. Oktober tahun lepas.. (sambil menggaru kepale yang tak gatal..)
BA: Oh, lame jugak tu.. So da bape orang pengikut awak? Err... maksud saye follower Cik PM..
PM: Well... lame tu lame jugak tapi follower saye tak ramai.. Setakat ni baru 17 orang.. (Cik PM menjawab dengan muke sedih... <-- berlakon jek Cik PM ni.)
BA: Oooo... macam tu ye.. Er, Cik PM, buleh saye tau traffic harian untuk blog Cik PM macam mane?
PM: Traffic? Ohh... kureng jem.. (<-- lawak sengal). Errmm.. Kalo off record buleh tak, En BA?
BA: Mane buleh Cik PM. Saye kene telus.. Ala, Cik PM jawab je la.. Janganle nak memalu cipan lak..
PM: Ok la.. saye jawab.. Traffic harian saye... Traffic harian saye... Tak menentu.. Kekadang below 50.. Kekadang below 100... Saye pon muskil kenape... (Cik PM wat-wat muke blur)
BA: Oh.. mungkin ade yang kurang tu.. Besenye bape entri dalam sehari Cik PM buat?
PM: Ikut angin kus-kus saye la.. Kalo angin monsun barat daye bertiup, dalam 2-3 entri.. Err.. itu untuk sehari semalam ye.. Kalo angin monsun tenggare ataupon taufan El Nino melande, hanye satu entri untuk seminggu.. Saye ulang ye En BA.. seminggu...
BA: Macam tu ye.. patut le traffic Cik PM tak menentu.. Kalo nak menten traffic tu, Cik PM kene buat sesuatu..
PM: Buat ape tu Encik BA?
BA: Ha... Cik PM kene slalu la melawat blog saye... Dalam tu banyak ilmu dan info yang bergune untuk nubi macam Cik PM..
Time ni ati Cik PM berkate-kate "ni nak pomot blog aku ke blog die? Blog die da memang popla.."
BA: Eh, Cik PM termenung lak... Ni soklan terakhir saye... Cik PM musti slalu blogwalking kan?
PM: Ya.. kalo saye de mase...
BA: Ok, kalo gitu blog sape yang slalu Cik PM jenguk dan akan slalu melawat.. Ala-ala site visit la..
PM: Banyak gak la blog yang saye suke bace.. Antarenye blog Merah Tinta.. blog politik.. dulu saye penah berangan nak masuk politik tapi tak jadi... (<-- da stat meraban Cik PM ni..).
BA: Oklah Cik PM.. insya allah saye doakan Cik PM akan berjaye dalam dunie blogging.
PM: Ok Encik BA.. tima kasey....:) Len kali buat la lagi segmen macam ni ek?
Tamat.
Sekianlah temubual yang berlaku antare aku dan Enche Ben.
p/s Temubual tu adalah rekaan dan imaginasi aku ajek demi nak menjawab soklan Enche Ben... :)
Penjejak Mimpi - aku nak jadi menteri? Wallaweh... tak layak ler... :)

5 comments:

za petrelli said...

polo belog awk

penjejak.mimpi said...

Salam..

Saye pon da folo blog awak. Da terjah skejap tadi. Nice entries... :)

Sepatu Hijau said...

salam

singgah dan follow

Muslimah Optimis said...

nice lah...

kreatif..terima kasih lawat Laman MO..

selamat berkenalan jugak penjejak mimpi...

penjejak.mimpi said...

Salam.

To Sepatu Ijau: slalu2 lah singgah ye.. :)

To MO: slamat.. slamat... & tqvm... :)