Pages

Sunday, December 26, 2010

500 Blog

Salam.
AKU online lewat ari ni. Bukak blog jek.. alamak,
Enche Ben da bukak segmen baru da.. Sejak sejam setengah yang lalu. Ayok!! sempat ke tak ni? Ah, try ajek la.. kalo sempat ok.. tak sempat pon takpe.. Just nak prekstis jari jemari ni pon da ok..
Dalam segmen
ni, ade beberape requirements...
S1 - Macam bese, kene letak header Enche Ben..
J2 - Da ade kat atas nun.. :)
S2 - Tuliskan serba sedikit mengenai diri anda dan tujuan jadi blogger

J2 - Cane nak mulekan ek? Ok, dalam dunie maya ni aku dikenali dengan name Penjejak Mimpi. Ramai orang tanye nape nick aku gitu? Dan jawapan aku besenye ialah "aku cube untuk menjejak mimpi-mimpi indah dan membahagiakan selame belum dijemput oleh Al-Khalik". Accept tak jawapan aku tu? Korang panggil ajek aku Penjejak Mimpi atau Cik PM. Jangan panggil aku dengan name yang bukan-bukan udah la ye. Aku asal Perak.. Ipoh mali tatak sombong woo.. Da hampir 6 tahun jadi warga kota metropolitan/kosmopolitan (mane-mane satu lah). Masih single and available lagik.. (<-- ayat pomotkan diri.. hehehehehe). Keje gomen sebagai tea lady! Hahahaha.. tak buleh blah betui penipuan aku ni.. Aku bukan tea lady da.. Pe yang pasti aku hanye orang yang tidak berpangkat.. orang kecil.. orang yang tidak penting.. bukan sape-sape.. Tapi aku bangge jadi diri aku. Yeah!!
Nape aku jadi blogger? Ermm.. tujuan asal tu hanye nak melepaskan sesuatu dalam diri ni.. Sesuatu yang hanye buleh dinukilkan tanpa suare. Dulu aku lepaskan sume tu melalui sajak tapi sejak kebelakangan ni otak aku da jammed! Da tak buleh nak bersajak lagi dah. So aku terpakse cari medium baru nak melepaskan ape aje yang terbungkam dalam diri aku ni. Pe saje yang tak mampu aku luahkan dengan berkate-kate. Takkan aku nak cakap sensorang lak kan? Nanti orang ingat skru dalam otak aku ade yang tertanggal lak.. Payah lak mak aku nanti nak menjage. Tapi lame kelamaan bile da lame berbblogging ni aku rase semakin sonok tahap babun! Ye lah, dapat kenal ramai kawan baru.. dapat bace pengalaman orang lain.. perkongsian ilmu.. bertukar-tukar fikiran so itu lebih menggembirekan aku skang. Sehari tak online aku rase macam tak bes. Macam ade sesuatu yang kurang. Pe pon, muge aku akan terus mampu untuk berblogging, insya Allah.

S3 - Tinggalkan url anda di ruangan komen

J3 - Wokeh, lepas ni.. :)
Da setel.. nak kene send cepat nih.. :)

Penjejak Mimpi
- saje suke-suke....

8 comments:

Myra Ayreen said...

salam kenal ....


saya salah seorang dari segmen ni ...


jenguk saya balik eyh !

http://myraayreenmurshemellow.blogspot.com/

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Da jenguk rasenye malam tadi.
Pe pon salam kenal dari Cik PM

Papa Mifz said...

salam kenal dr papa mifz..:)

Ask said...

Anak Mak dtg sini n follow.. Jom ramai2 jenguk blog Aku Anak Mak plak hehe =)

Mimiey.. (^-^) said...

salam kenal dari mimiey...

nasyieen.blogspot.com

Matika said...

mamat pun dh join..salam singgah dari mamat..
jangan lupa follow mamat aw..nnti sdih mamat..he3
http://luahan-hati-matika.blogspot.com/

Penjejak Mimpi said...

Salam.

To PapaMifz - salam kenal juge dari Cik PM.

To ASK - i'll follow u too. :)

To Mimiey - nanti saye jenguk blog Mimiey ye.. Malam ni tak sempat dah.. Hehehehe

To Matika - salam kenal juge dari Cik PM. Same cam Mimiey, nanti saye jenguk blog anda, Insya Allah.

Penjejak Mimpi said...

Shera: Wa'alaikumsalam wbh

Baru jek lepas jenguk blog u. N da folo pon.. :)