Pages

Thursday, December 23, 2010

Finale Project Runaway

Salam.
BARU jek abeh nengok finale Project Runaway season 6 tadi kat 8tv. Aku tau korang musti kate rancangan ni da lame tayang kat oversea tapi da lambat tayang kat sini, nak wat cane? Memang le aku pon da tau keputusan die awal-awal dulu tapi aku tetap nak tengok sebab aku memang suke layan rancangan ni.
Seperti yang telah diketahui umum, pemenangnye akan dapat hadiah melancong ke Paris, paparan istimewa kat majalah Marie Claire dan modal sebanyak USD100,000.00 untuk memulekan bisnes. Pergh! manyak siot. Kalo konvet ke RM bape ek? Lumayan seyh!!
Dan tadi juri yang mengadilinye seperti bese pereka fesyen terkenal Amerika; Michael Kors, editor majalah Marie Claire; Nina Garcia, sorang juri jemputan; Suzy Menkes (pengkritik fesyen di International Herald Tribune) dan Heidi Klum sendirik.
Kalo korang nak tau dulu Malaysia pon ade gak rancangan ala-ala Project Runaway ni. Peserta-pesertanye yang aku ingat ialah Hatta Dolmat dan Zery. Tu je lah season pertame dan terakhir. Pastu takde dah. Takde penaje kot...
Tu lah kite ni.. kalo rancangan yang mencungkil bakat dan talent dalam fesyen ke takde penaje.. tapi kalo pertandingan hiburan tu.. huh!!! bukak le tv channel mane pon, duk asik berhibur ajek orang kite nih... Ntah bile la nak ade perubahan gamaknye. Naseb bek skang da ade channel Al-Hijrah; bertindak sebagai satu alternatif lain. Tapi umah aku tak clear siarannye. Macam de berjuta-juta semut kat skrin tv tu... So tak layan le aku...
Ni le pemenang season 6; Irina Shabayeva. Aku suke tengok rambut die. Cantik.. :)
Yang ni lak Althea Harper; dapat nombor 2.
Ni pemenang tempat ketige; Carol Hannah Whitfield.
Penjejak Mimpi
- nak tunggu new year 2011 nanti cane sambutannye? Jangan Malaysia ni ditimpe tsunami udahler... Ngeri bile ingatkannye... :(

2 comments:

ida said...

camne pulak la mak boleh tertido mlm td nyahh...aduhhhh....nyenyak lak tidonya tuh...

Penjejak Mimpi said...

Hahahaha... tu la.. tido tak ingat.. mak pon badan tak best gak tapi demi Heidi Klum mak sanggup gak tau... Awwww