Pages

Tuesday, June 28, 2011

Bermonolog

SEBENONYE ko nak ape? Ce gitau kat aku terus terang. Kalo ko rase nak makan bege, ko cakap le ko nak bege. Kalo ko nak spageti, kate nak spageti. Nak nasi ayam.. nak chicken chop.. aku kasik dengan syarat ko gitau.

Kalo ko tak gitau ko nak ape, aku tak leh nak tolong. Nanti aku kasik ko nasi ayam, padehal ko nak roti canai. Last-last aku gak yang kene marah. Abeh, camno?

Penjejak Mimpi: Bosan dengan sikap orang lain yang suke lepas tangan nih!!

Monday, June 27, 2011

Tak Berbaloi Langsung!

DALAM berite jam 8pm kat tv9 tadi de cite pasal sorang polis trafik yang dikenakan hukuman denda RM10k dan penjara selama 14 ari sebab dituduh menerime suapan RM180 daripade seorang pesalah trafik.

Aduyai.. sebabkan dek RM180 tu, tak pasal-pasal ko rugi duit sampai RM10k. Tak berbaloi langsung..

Penjejak Mimpi: Kuasa duit sampai iman dan integriti pon ntah dicampak kemane..

Sunday, June 26, 2011

Nak Tau Rahsia Tak?


SATU segmen mudah dari myhatiku. Terjumpe mase terjah blog ni. Nak cite pepanjang, aku tak rajin so korang buleh gi ke sini untuk detail. Klik kat banner tu pon buleh.

Status aku ialah Gula-Gula Lolipop; suke singgah blog, jarang komen. Tak kisah u follow, follow me back.


Aiyak!! Nak kene bagi sebab la pulok nape aku pilih status tu. Ni alasan aku: 1) Pasal singgah blog tapi jarang komen. Tu memang betui. Kekadang aku rase takde ape yang aku nak komen kan so aku bace je lah. Tak tau nak komen mende. 2) Pasal folo memfolo lak. Style aku gini, sesape yang folo aku, otomatik aku akan folo die even die tak suh aku folo die pon. That's my way to show my appreciation to her/him. Itupon kalo ade link die la. Kalo tak, cane aku nak folo? Pastu aku tak berminat nak pakse atau suh orang folo blog aku ni. Sukati die la nak folo ke tak. Kalo rase blog aku ni best, folo dengan rela ati. Tapi aku tau blog aku ni memang tak best. Hahahaha.


Ok, itu ajek.


Penjejak Mimpi:
Lame giler tak join sebarang segmen.. :)

Friday, June 24, 2011

Happykah Kita?

TOMODACHI cakap "kite keje ni ade ketikenye kite akan hepi.. dan ade ketikenye kite akan rase down. Tu lumrah". Tapi aku balas "Tu betul, kak. Fact of life tapi kalo kite memang da tau yang kite takkan hepi walaupon kite cube untuk hepi, make hepi kah kite?"

Apelah yang ko merepekkan ni labu?

Penjejak Mimpi: Ayat paling femes ari ni ialah 'konflik'..

Tuesday, June 21, 2011

Penangkap Kilat

NI bukan sejenis pekerjaan baru ya. Takde sape yang waras nak tangkap kilat, ok! Tapi perkataan penangkap kilat ni ade kene mengena dengan keje yang sedang aku buat ni. Untuk makluman korang, da masuk 2 ari aku memerah otak untuk menyudahkan lukisan kuarters standard aku tu. Ups! yang lain da setel ye cume aku sangkut part dimane perlu dan patut aku 'lay'kan copper tape di sekeliling kuarters kelas F47 aku tu.

Senang cakap cegini la, setiap bangunan perlu ade device/peranti yang mane apabile kilat menyambar, device tersebut akan memastikan voltan yang dihasilkan oleh kilat tersebut terus turun ke bumi. Skemanye ayat... Hehehehe. So itu yang sedang aku 'work-out' kan skang ni.


Tapi yang menjadi masalah ialah daya imaginasi aku tidak terlalu baik so aku agak payah nak bayangkan kedudukan copper tape tersebut bile ditransferkan ke bentuk pemandangan bumbung dari pemandangan sisi kiri, kanan, depan dan belakang. Dah la nak kene pikir mane nak letak earth chamber die lagi.. nak kene tau setiap bape meter untuk kite letak earth chamber tu dan lain lain.


Senang? Memang kalo korang tengok drawing die macam senang tapi sebenonye payah. Nak pikir tu memang letih la otak aku ni. Pade aku, dalam menyetelkan sesuatu pojek (untuk elektrik) yang paling susah ialah tang lightning ni la. Mungkin pade sesape yang tau keje aku ni, akan rase time nak design atau draw 'main switch board' atau 'block diagram' yang payah.


Musti korang pikir nape takmo tanye engineer ajek? Nak kene tanye ke? Ape kate aku buat dulu then baru die check? Aku ni malas nak tanye. Kalo buleh, aku nak try buat sendirik. Lepas tu barulah tau dimane salah dan silapnye. Kalo sume nak kene suap ajek, sampai bile nak pandai?


Esok aku kene setelkan jugak sume drawing tu by hook or by crook. Ape nak jadi, jadilah! So esok aku harap takde sape yang kacau aku untuk tanye itu dan ini. Tapi kalo bos yang tanye kene la jawab.. Ngeeee...


Penjejak Mimpi:
Sejak pindah tempat dan takde telefon ni, aman sket idop aku. Takde dah orang tanye soklan memacam seolah-olah aku ni PA bos. Yippi...

Monday, June 20, 2011

Kisah Kemenangan Yang Sedikit Basi

SEBELUM ni aku da cite kat korang kan pasal ni, so seperti yang dijadualkan Sabtu tu berlangsung perlawanan badminton 3 penjuru dimana perlawanan pertama untuk wanita dimulai dengan perlawanan antara JKR HQ vs JKR Wilayah.

Team lelaki? Sori, aku tak amik pot sebab kat situ ade 4 court badminton dan untuk game wanita, kami gune court 3 dan yang selebihnye untuk perlawanan lelaki. Ye la, untuk grup lelaki ajek ade 2 team (6 pairs) untuk setiap pasukan.

Game pertama untuk wanita antara JKR HQ yang diwakili Kak Sal dan Shima (1st pair) dengan JKR Wilayah; kami menang. Rubber set tu..

Game kedua aku dan Sherry (2nd pair) lak, kami pon menang dengan straight set. Bace betui-betui.. straight set.. (<-- riyak!)

Game ketige Ana dan Ilyani (3rd pair), tewas di tangan JKR Wilayah dengan rubber set. Keputusan 2-1.

Pastu JKR HQ vs JKR Selangor lak. Time ni dowang main trick; tukar kedudukan pairs. Orang-orang yang sepatutnye 1st pair tukar menjadi 2nd pair dan sebaliknye. Aku rase dowang takut kot bile tengok aku dan Sherry macam terer jek main (padehal cam hampeh jek kami main, hahahaha). Penyudahnye kami menang jugak dengan mate 2-1 dimane kemenangan JKR HQ disumbangkan oleh 1st pair dan 3rd pair kami. 2nd pair? Kalah la beb. Kalo memule kami menang dengan straight set, kali ni kami kalah pon straight set jugak. Huhuhuhuhu.

Tapi kan aku gitau korang la kan, lawan kami tu memang terer la. Yang sorang tu la. Duk asik main smash ajek. Tak sempat kami nak balas. Da la servis mengelirukan. Dowang takde main bola-bola tanggung nye dol. Jangan harap nak smash; memang takde peluang. Itulah alasan kenape kami kalah. Hahahaha.. (Musti korang kate da kalah tu banyak lak alasannye, kan?)

Lepas tu turn JKR Selangor vs JKR Wilayah yang berkesudahan JKR Selangor 2 dan JKR Wilayah 1.

Keputusan akhir JKR HQ menang jadi juara. Hahahaha.. macam tak caye je kan? Ye la, kire cam kalah mati la tu. Mungkin sebab untuk wanita hanye 1 team ajek (3 pairs) so pihak urusetia buat la macam tu. Naseb baik.. Kalo duk lawan sane, lawan sini style liga.. mati aku. Pancit la aku nanti.. Silap-silap pengsan tengah-tengah court. Wakakakaka

Apepon, aku memang bangge (campur riyak?) sebab penyertaan sulung kami ni (especially aku) telah membuahkan hasil yang memberansangkan. First time masuk, terus jadi juara. Yeah!!

Team lelaki hanye mampu menduduki tempat ke3 dan ke5. Tahun ni piala pusingan KJEN (Ketua Jurutera Elektrik Negeri) Selangor telah terlepas dari tangan kami; JKR HQ. Piala tu kembali ke tangan JKR Selangor sebagai juara keseluruhan.

Apepon, tahniah untuk pasukan yang menang dan untuk pasukan yang kalah tu, cube lagi di tahun hadapan. Aku memang enjoy gile sebab dapat release tensen. Menang tu bukanlah tujuan utama. Join tu pon sekadar nak berseronok-seronok jek. Kalo da menang, da kire bonus. Berbaloi gak dengan penat lelah pektis beberape minggu ni sampai lebam-lebam pergelangan tangan. Aku sampai beli knee guard la sebab dek badminton ni. Apepon, aku puas. Alhamdulillah..



p/s Jangan dicari gambor 3rd pair kami sebab takde dalam kamera aku tu. Tak dapat lagi gambor deme tu..
Penjejak Mimpi: Kene pektis smash kasik lagi tajam. Tapi bile ek?

Friday, June 17, 2011

Berdebar-Debar

DUP dap.. dup dap.. jantungku berdegup kencang. Menanti ari esok dengan penuh debaran. Dup dap.. dup dap.. semakin kencang. Macam-macam perasaan yang bercampur baur. Takut pon ade.. Yakin pon ade..

Ah, memacam la ko ni PM. Cerite macam best tapi hampeh. Hehehehe.. Sebenonye esok ade game badminton 3 Penjuru untuk cawangan kami. Aku wakil untuk JKR (Elektrik) ibu pejabat yang akan menentang JKR Wilayah dan JKR Selangor.


Game untuk wanita julung-julung kali di adakan. Tu yang rase amat berdebar-debar. Semalam prektis pon ntah pape aku main. Sampai partner aku tanye "Nape? Penat sangat ek? Asik 'berlubang' jek raket ko tu.. " Nape hah aku jadi gini? Stress kot? (Perasan teror la kunun.. Uwekk!!) Huhuhuhu..


Ape pon, muge esok aku akan main seperti bese. Partner aku cakap "esok, selagi buleh amik shuttlecock tu, kite pukul ajek!" Dan muge pasukan badminton lelaki dan wanita JKR HQ akan dapat bermain dengan penuh semangat kesukanan, semangat berkobar-kobar dan semangat untuk menang. Caiyok! Caiyok! Yeah!!


p/s Gambor kat atas tu sah-sah takde kene mengena dengan entri ni. Saje nak provok. :) Kredit to Google.


Penjejak Mimpi:
Punye le semangat sampai suh member tolong anto raket aku tu ke kedai sukan. Nak kasi tegang tali raket tuh. Hehehehe..

Wednesday, June 15, 2011

Dah Hari Rabu Pun

PEJAM celik pejam celik ari ni da masuk ari Rabu pon. Err, sebenonye takde la mende yang spesel pon ari ni. Cume ari ni aku duk makan fri ajek. Alhamdulillah murah rejeki. :)

Pagi tadi member opis blanje makan nasi lemak berlaukkan ayam berempah. Die blanje 1 opis la. Pastu lunch tadi aku gi 'bertandang' ke opis sebelah; BPR B sebab nak minte softcopy 'ground beam' (lightning) untuk pojek kuarters aku tu. Tengah syok-syok menyembang, sorang member ajak naik tingkat 11; katenye de nasi tomato banyak gara-gara miss communication sesame dowang. Ape lagi? Kebetulan yang masak tu pon baik dengan aku so takde la nak malu sangat kan? Hehehehehe... Tu la bagusnye bile baik dengan orang ni (alasan!) So kami bertige pon terus menuju ke Tingkat 11. Alhamdulillah memang murah rejeki kami dan muge yang bermurah ati tu pon sentiase dimurahkan rejeki juge, amin.

Nampak gaye tak buleh setel gak pojek kuarters aku tu. Ingat buleh setel minggu ni tapi macam sempat setel kelas F47 ajek. Yang kelas F Townhouse tu sambung minggu depan ajek. Cakap pasal drawing kuarters ni aku memang rase nak marah ajek.

Ape taknye; arahan tak jelas. Kejap kate nak layout ajek. Bile da setel layout, kate nak sume lak. Ntah pape. Aku jenis straight to the point. Mase engineer yang lead untuk pojek ni cakap pasal kene buat sume termasuk lightning tu, aku cakap depan-depan die. Aku kate "Ape ni encik, arahan tak jelas. Kate kami diberi tempoh 2 minggu untuk setelkan layout tapi sampai mase kate dalam tempoh 2 minggu kene setel sume. Cube cakap terang dan jelas. Make it clear. Kami buleh setel tapi arahan tu kene jelas". Jangan le kejap kate gini.. kejap kate gitu'. (<-- stetmen dari otai grup BPR D1). Tapi aku cakap dengan intonasi yang mendatar la. Takde la meninggi suare ke atau dengan nada marah. Kene respek gak la kan..

So skang ni aku tengah 'berhempas pulas membanting tulang 4 kerat' ni menyudahkan 'arahan' yang diberi (walau tanpa guide dari 'tut'). Cakap pasal 'tut' ni pon satu hal gak. Ah, malas aku nak ngumpat pasal die. Aku nak sudahkan keje aku ajek. Kalo aku tatau, aku tanye le pade orang lain.

Ade 2 sebab nape orang atasan (sikit atas la dari ko, kan?) wat dek kat aku. Maybe die ingat aku da terer tahap cipan pasal tu die malas nak check atau tanye progres keje aku. Atau die tatau ape-ape. Haish!! beda'ah la kalo kate tatau kan? Takkan tatau? Mane satu agak-agaknye situasi aku skang? Korang rase ape?

Aku? Hahahaha.. malas nak pikir. Pade aku, ade keje aku wat. Takde keje pon aku wat gak sebab selain drawing, ade mende lain yang menanti untuk aku setelkan. Soal orang atasan check keje aku atau tak, rasenye tu bukan masalah aku.

Prinsip aku senang ajek; "aku wat part aku.. ko wat part ko. Kalo aku wat part ko, ko lak wat ape? Wat bodo?"

Penjejak Mimpi: Tagline orang gomen --> "Saya yang menurut perintah".

Tuesday, June 14, 2011

Murahnya Iman..

HANYE disebabkan memakai pakaian yang menutup aurat, pasukan bolasepak wanita Iran dilarang bermain menentang pasukan bolasepak Jordan.

Nak bace detail, sile klik kat sini.

Penjejak Mimpi: Sedih bile Islam diperkotak-katikkan..

Monday, June 13, 2011

Dua Hari Tidak Berupdate

CUTI Sabtu dan Ahad bebaru ni memang aku pergunekan sebaik mungkin. Aku rehat sepuas-puasnye. Aku tak kua memane pon. Anak buah aku ajak 'kopi-kopi' kat KL Sentral tapi aku buat pertame kalinye menolak. Can you believe it?

Malam Sabtu tido lewat sebab layan midnite movie. Pastu ntah cite ape ke lagi sebab at last tv yang tengok aku! Ahakz!

Malam Ahad pon camtu gak. Memule duk layan Fort Boyard kat NTV7. Pastu layan Greys Anatomy pon kat NTV7 gak. Lepas tu aku tak ingat layan cite ape ntah. Yang pasti kui 12am aku duk layan retro movie Cleopatra Part 2 lakonan Elizabeth Taylor. Tertido dan pukul 6am bangun dan terus sambung tido dalam bilik puake aku tu.

Kirenye 2 ari tu memang aku gune untuk rehat betui-betui le. Pasal tu aku malas nak kua minum-minum dengan anak buah aku tu. Punye le nak rehat sampai nak apdet blog pon aku agak malas. Erk! bukan malas tapi kureng rajin.. :)

Penjejak Mimpi: Ade ubat tak nak jadi rajin?

Friday, June 10, 2011

Yang Indah Itu Bahasa

"NAMA saja worang Melayu, tapi panggil worang woi.. woi.. woi.. Apa, ingat saya ini apa? Batu ka? Kayu ka? Panggil worang woi.. woi.. woi.."

Aku yakin korang penah dengar dialog ni. Yang tak ingat meh aku gitau. Kat atas tu dialog Bai yang jadi jaga dalam cite Seniman Bujang Lapok.

Nape aku nak tulis pasal ni? Sebab kelmarin ade kejadian yang lebih kureng same terjadi kat aku and the gang. Bile kene tu, memang angin satu badan la. :(

Aku ngaku yang aku ni mulut longkang juge tapi se'longkang-longkang' mulut aku ni tak le sampai nak menjawab macam ayat Bai dalam cite P Ramlee tu. Lagipon kite da anggap member so telan aje la kate-kate 'busuk' macam tu.

Mungkin member tu tak penah jumpe buku dengan ruas gamaknye. Atau mungkin orang lain malas nak layan pe'el die tu.

Penjejak Mimpi: Cume aku tak paham nape la tak buleh nak berbahase lunak sket?

Wednesday, June 8, 2011

Key Chain

DULU aku suke kumpul key chain. Skang pon aku suke kumpul key chain. Kengkawan yang out-station slalu belikan key chain untuk aku. Aku amik ajek sebab aku suke kumpul key chain (bape kali nak ulang?)

Dulu key chain yang ade dalam simpanan, aku akan susun di partition aku. Memang banyak dan berbaris-baris. Tak caya? Ce tengok...



Tapi disebabkan 5S aku terus merajuk dan da tanggalkan sume key chain tu. Aku bawak balik umah tanda protes! So partition aku jadi togel.

p/s Tapi skang aku da stat balik susun key chain tu. Stok key chain yang baru orang kasik. Hahahaha.


Penjejak Mimpi: Orang gomen tau pasal Tonggak 12. Aku cuma apply item no 3 dalam Tonggak 12 iaitu "keseronokan bekerja". Which means takde key chain, tak seronok. Aku tak salah kan?

Praktis Badminton

SEMALAM de prektis badminton di dewan badminton JKR (E) Wilayah Persekutuan, Cheras. Da 2 kali aku ke sane untuk persediaan perlawanan Kejohanan Badminton 3 Penjuru untuk Piala Pusingan KJEN Selangor. Aku ke sane dengan membonceng dan merempit dengan Sherry, geng grup C. Ups! membonceng tu betul tapi merempit tu aku tipu. Hahahaha.

Stat prektis kui 5.30pm tapi memandangkan kat situ ade 1 court jek so begilir-gilir le main. Dengan pasukan lelakinye 14 orang dan pasukan pompuan hanye 6 orang. Main 1 set ajek setiap pasangan sebab kekangan mase.


Perlawanan ni sume doubles ajek dan takde single so aku berpasangan dengan Sherry. Pergh!! penat giler la jugak sebab da lame tak memerah keringat dengan bersukan ni.


Petang esok ade lagi prektis di tempat yang same. Memang best dapat main badminton sebab dapat release tensen dan stress. Bile dapat main tu, langsung lupe la keje atau masalah di opis tu (<-- poyonyer cik PM).


Bile lawan? Dengarnye 18hb Jun nanti. Tempatnye kalo tak silap Dewan Badminton Kg Pandan sebab tuan umah kali ni ialah JKR Wilayah Persekutuan. Menang kalah belakang kire. Janji kite berusaha dan semaikan semangat setiakawan dan kesukanan. Tu yang penting. Betul tak?


Penjejak Mimpi:
Ingat nak riki-riki reket baru la...

Sentiasalah Bertaubat dan Beristighfar

DARIPADA Abu Hurairah bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah berfirman: 'Aku bersama hambaKu selagi mane ia mengingatiKu dan kedua-dua bibirnya bergerak (untuk berzikir).'"

Penjejak Mimpi: Kene slalu ingat kat tuhan kalo nak tuhan slalu ingat kat kite.. :)

Monday, June 6, 2011

Karak

BALIK kampung minggu lepas aku sempat layan filem Karak dengan kakak aku dan anak die. Kami layan di GSC Jusco, Ipoh. Masuk lambat 10 minit so mase terhegeh-hegeh cari tempat tu, kami da ganggu kosentrasi penonton lain sebab kebetulan tempat duduk kami di tengah-tengah. Nak buek camno kan; tiket dapat lambat.
So cite tu keseluruhannye pade pendapat aku.... ermmm... boleh la... nak kate best.. tak le best sangat... nak kate seram.. tak le seram sangat... bese-bese ajek. Cume memule tu macam seram la jugak. Time dowang ikut jalan lain lepas jem kat highway Karak; dan time Jack kene kaco dengan pompuan yang cari anak die dan time budak kecik tu cari mak die. Mase tu ajek yang aku rase agak seram. Lepas-lepas tu tak seram langsung.


Tapi ade mesej la cite ni. Secara tak langsung kite tau yang selain kite, ade makhluk lain yang menghuni bumi Allah ni. Cume kite je yang tak nampak. Pastu walau ape pon yang berlaku, agama jangan lupe. Solat jangan tinggal dan kene ingat Allah walau time senang dan susah. Jangan time susah jek ingat Allah. Bile senang sket, langsung lupe dan tak bersyukur pade Allah atas rahmatNye.


p/s Aku tak rajin nak cite sinopsis cite ni. Kalo korang nak tau, sile ke panggung wayang berhampiran.


Penjejak Mimpi: Bile tengok sesuatu cite tu, pikirkan mesej di sebalik cite tersebut.. :)

Thursday, June 2, 2011

Lagi-Lagi Kes Bayi!!

SEMALAM dalam berite ade cite pasal sorang bayi yang terjatuh dari tingkat atas (tak pasti tingkat bape) dari sebuah apartment di area Sentul. Mayat bayi tu hancur.

Kelmarin lak kuar berite objek yang disangke anak patung dijumpai di hanyutkan di sungai berdekatan dengan bangunan PWTC. Bukan anak patung beb.. tapi baby!

Aku sebenonye rase bengang dan benci dengan ape yang berlaku skang ni. Nyawa bayi yang tak bersalah tu macam murah giler. Main hanyut-hanyut la.. main campak-campak la.. Kalo betui tak suke bayi tu, ko letak aje la kat mane-mane tempat yang selamat. Takpon kasik kat orang yang takde anak. Tapi yang paling utama ialah jauhkan zina! Hindari zina! Ni da la buat perbuatan terkutuk tu, pastu ko buang lak anak kecil tu.

Ape hukuman yang paling sesuai untuk orang macam ni? Campak jek die kat laut! Baru padan muke! Takpon buang negeri. Campak die kat Pulau Jerejak.

Penjejak Mimpi: Kalo dapat peluang jumpe dengan orang yang buang anak ni, aku bagi penampor jepun buleh tak?

Wednesday, June 1, 2011

Selesai Satu Bab

ALHAMDULILLAH setelah bertungkus lumus, berpenat lelah dan berpeluh membanting tulang empat kerat (<-- stetmen poyo) akhirnye setel satu tugas aku iaitu membuat lux calculation untuk pojek mahkamah syariah Penang tu.

Kalo ikut perancangan yang aku da set, ari ni patut aku da stat untuk wat drawing standard untuk kuarters tapi memandangkan ade perubahan untuk sume tingkat, so pagi tadi aku just finalised untuk sume bilik untuk sume tingkat. Kalo tukar lampu aje takpe, ni bilik pon bertukar gak. Ade yang dibesarkan saiznye.. dikecilkan saiznye.. ditiadekan terus pon ade. So kene le ukur balik keluasan sume bilik.

Time aku bizi tahap cipan ni, time tu lah ade panggilan tipon la.. nak tanye itulah.. inilah.. angin jek aku rase.. tapi tu kan lumrah idop? Kene lak aku ni kan macam susu F&N; susu yang digemari ramai? Hahahahaha... Perasan sungguh cik PM nih, kan?

Ape pon, lepas break ni aku kene start wat untuk kuarters tu sebab minggu depan dengarnye nak kene present kat big bos. By hoor or by crook kene siapkan dalam minggu ni jugak. Caiyok caiyok kat diri sendirik! Keh keh keh..

Penjejak Mimpi: Esok lak nak kene attend miting koordinasi pojek. Nape la esok ari Khamis ye? Bukan ari Isnin ke?

Just A Short Update

ARI ni dah pon masuk bulan Jun. Bile aku tengok bilangan entri aku, bulan lepas paling ciput. Hahahaha.. Ntah nape, bulan lepas aku rase teramat-amat bizi di opis dan akibatnye bile balik umah, lepas isya aku terus tido.

Da la apdet pon jarang, nak berblogwalking lagi le takde mase. Duk apdet dan reply komen. Pastu terus wat keje lain. Tapi lepas ni aku nak aktif balik, insya Allah.

Penjejak Mimpi: Dalam minggu ni life aku kembali tak normal.. :(