Pages

Thursday, May 19, 2016

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2015

Sijil dan pas sebagai Penerima APC tahun 2015. Tema majlis tahun ini ialah Kecemerlangan Melangkaui Ekspektasi.
ASSALAMUALAIKUM wbh..

Hari ini aku ke Dewan Konvensyen CIDB untuk menerima sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) untuk tahun 2015. Memandangkan dewan tu sebelah rumah aku jadi aku hanya menapak ke sana. Bergerak ke dewan tu dalam jam 6.35am dan bila dah sampai sana terus mendaftar di Saluran 10. 

Seingat aku.. majlis APC tak pernah diadakan selain di Dewan Tan Sri Mahfuz, Ibu Pejabat JKR tapi kali ni buat di Dewan Konvensyen CIDB pulak. Hmm.. takpelah.. ok jugak tu.. dekat jer dengan rumah aku..

Petang semalam ada rehearsal. Time tu jumpa lah dengan ex-housemate aku; Ida a.k.a Wendy, ex-boss aku Ir. Azlan, dan kawan-kawan satu batch dulu dan beberapa kawan yang dah pencen ataupun yang bertukar tempat bertugas. Hmm.. time ni lah boleh jumpa kawan-kawan lama.. haha..

Seramai 824 orang warga Kerja Raya dari kementerian dan agensi seperti Jabatan Kerja Raya (JKR), Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dan Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) telah diraikan pada Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2015. Majlis bermula jam 8.30am dengan kehadiran Menteri Kerja Raya iaitu YB Dato’ Sri Fadillah Haji Yusof dan Timbalan Menteri Kerja Raya; Datuk Rosnah Rashid Shirlin, Ketua Setiausaha, Ketua Pengarah dan timbalan-timbalannya serta dif-dif kehormat yang lain. Lepas tu kumpulan koir mula lah menyanyikan lagu Negaraku, lagu KKR dan lagu Perkhidmatan Awam. Aku pun sama menyanyi sebab suka dengan lagu-lagu tu. Haha.. 

Lepas tu Menteri Kerja Raya berucap dan selesai beliau berucap bermulalah sessi penyerahan sijil kepada semua penerima. Penyampai sijil bermula dari menteri.. timbalan menteri.. lepas tu ketua-ketua agensi dan pihak pengurusan tertinggi kementerian. Kebetulan sijil aku disampaikan oleh mantan Pengarah Kanan Cawangan Kejuruteraan Elektrik iaitu Dato' Ir. Hj. Mohd Fazli Bin Osman yang sekarang memegang jawatan Timbalan Ketua Pengarah Kerja Raya (Sektor Pakar). Pergh.. seronok sangat-sangat bila time beratur nak ambil sijil tu.. tengok-tengok Dato' Fazli yang akan sampaikan sijil.. hehe.. ater.. dah bekas pengarah kanan cawangan aku kot.. mau tak happy?

Majlis berakhir jam 12.30pm dan lepas makan tengah hari.. aku terus balik rumah. Rehat-rehatkan badan ni.. hehehe..

Ini kali kedua aku terima sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang. Pertama kali dapat tahun 2009. Kat SINI ceritanya. Alhamdulillah.. sekurang-kurangnya segala penat lelah aku selama ni dihargai juga. Beriye kau kan cik PM? Penat lelah bagai.. padahal kau duduk diam-diam kat ofis tu.. siap air-cond lagi. Hehe.. tapi aku akui dalam 3-4 tahun lepas.. aku ada lah jugak out-station kesana-kemari. Paling jauh nun ke Sarawak tu sorang-sorang. Ke JB pun sorang-sorang. Apa nak buat.. SYMP lah katakan.. huhu.. Tapi aku ambil dari sudut positif semua tu.. aku jadi berani kemana-mana sorang-sorang.. berani bercakap dan berurusan dengan orang lain.. improve communication skill la konon.. Poyo kan bunyinye? Hehe..

Apapun, moga pengiktirafan ni menjadi pemangkin semangat untuk aku supaya lebih komited pada tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan, insyaa Allah.

Lagi gambar masa majlis tadi..

Antara penerima-penerima APC tahun 2015
Time ni belum start lagi. So kami diperdengarkan dengan kata-kata PM berkenaan apa ntah. Sorry.. aku tak pay attention. Sedap sembang dengan kawan sebelah
Menteri tengah berucap. Kecil je Dato' menteri. Lupa nak zoom :)
Teringat dah nak zoom so nampaklah susuk tubuh timbalan menteri sampaikan sijil. Yang tengah-tengah gambar tu ialah tripod cameraman. Haha.. tetiba jer kan?
Lagi antara penerima-penerima APC :)
Pic ni diambil oleh kawan dari level 1. Tu lah Dato' TKPKR Sektor Pakar; Dato' Ir. Hj. Mohd Fazli Bin Osman
Bergambar sebelum balik. Saja ambil sebagai kenangan. Lepas ni tak tahu bila lagi nak naik pentas :)

Nota: Menteri Kerja Raya, YB Dato’ Sri Fadillah Haji Yusof dalam ucapannya menyeru agar semua warga KKR untuk memberi perkhidmatan sebaik mungkin dan jadikan setiap pelanggan adalah tetamu VIP yang sangat penting tanpa mengira siapa mereka.
 
Persepsi yang baik atau buruk adalah bermula dari kaedah ataupun cara menyampaikan perkhidmatan. Biasanya, pelanggan yang datang telah mempunyai ekspektasi tersendiri terhadap perkhidmatan yang bakal diterima dan pengalaman yang signifikan akan terus diingati dan diwar-warkan. Justeru, semua warga perlu melaksanakan tugas melebihi dari ekspektasi awal pelanggan selaras dengan tema majlis iaitu ‘Kecemerlangan Melangkaui Ekspektasi’. 

Penjejak Mimpi: Dato' Menteri menggelar penerima APC sebagai 'modal insan berkualiti dan berprestasi tinggi' . Beratnya gelaran tu.. :(