Pages

Tuesday, November 22, 2016

Yang Sudah Tu.. Sudahlah..

ASSALAMUALAIKUM wbh..

Kenapa ada diantara kita suka masuk campur dan cuba mengatur kehidupan orang lain sedangkan kita tak tahu senario dan perkara sebenarnya? Dan paling tak faham.. perkara tu langsung tak berkait dan takda kena mengena langsung dengan kita tapi kita nak sibuk juga?

Kadang-kadang kita ni suka menuntut dan bercakap sesuatu perkara tapi kita sendiri tak tahu apa yang kita tuntutkan dan apa yang kita cakapkan. Yang kita tahu... cakap jer.. Aduyai...

Tolonglah.. jangan buat lagi perkara-perkara macam ini. Yang sudah tu.. sudahlah.. 

Penjejak Mimpi: Mohon dijauhkan sikap-sikap buruk..

Tuesday, November 15, 2016

Good Luck IB

ASSALAMUALAIKUM wbh.

Pagi esok jam 9.30am ada design review dengan committee untuk projek 'X' ni. Tapi aku sedikit kecewa sebab tak dapat nak joint sama. Aku kena attend meeting satu lagi projek kami tu. Hmmm... :( 

Kenapa mesti kecewa? Sebab masa ni lah kita boleh tahu secara 'live' apa kesilapan teknikal yang kita buat masa design sesuatu projek. Kita kan manusia biasa.. kadang-kadang ada yang terlepas pandang... terkhilaf.. (alasan klise). Bila dah kena tegur depan-depan muka baru ingat sampai mati dan takkan ulang lagi kesilapan yang sama. Inshaa Allah.. 

Lagipun masa ni lah kita boleh menuntut dan belajar ilmu-ilmu baru dengan para panel. Mereka semua pakar dalam bidang  masing-masing so tak boleh lepaskan peluang. Takpelah.. lepas ni inshaa Allah ada peluang lagi untuk joint IB dalam design review.

Hmm... esok pagi IB sorang-sorang 'berjuang' untuk projek kami tu. Good luck IB.. :)

Penjejak Mimpi: Tender aja projek ni.. nak layan Haagen Dazs. Jom IB? Everything on me.. haha