Pages

Monday, December 27, 2010

Saya Blogger Kuala Lumpur

Salam.

TETIBE rase cam nak join segmen Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri lak. Detailnye korang buleh gi kat sini.
Actually aku secare tak sengaje terjumpe entri ni mase tengah skodeng blog si Blogger Boy nih. Macam menarik le pulok. So pe kate kite sesame tengok pe soklan yang perlu dijawab oleh sume blogger yang berminat nak join segmen ni. Kite mulekan ye..

Bismillahirrahmanirrahim.. (<-- ishk!! macam nak bersyarah le pulok). Memule aku nak kenalkan diri aku. Ermm, aku dikenali dalam dunie blogging ni dengan name Penjejak Mimpi atau Cik PM. Dan biarkan aku dengan name tu ajek. Meaning to say korang panggil ajek aku si Penjejak Mimpi atau Cik PM.


Da hampir 6 tahun aku membanting tulang 4 kerat ni di KL demi sesuap nasi. Huhuhuhu... Kais pagi makan nasi lemak, kais tengah hari makan nasi campur dan kais malam makan nasi campur gak. Tapi kekadang layan gak nasi kerabu atau nasi kukus ayam berempah.

Wat mase ni aku masih single and available. Ade sesape yang single cam aku jugak? Lelaki la.. pompuan watpe? Aku ni wanita normal la.. Bukan bernafsu songsang tu.. Cis, tergedik lak aku ni. Ngeeee.... Bese la.. masalah hormon tak menentu semenjak due menjak nih..

Aku orang gomen. Keje ape? Aku ni kuli jek. Dalam erti kate yang lain aku ni orang yang tidak berpangkat.. orang kecil.. bukan sape-sape..


Sebelum ni aku kat Ipoh yang jugak kampung halaman aku. Erk!! nak kate kampung tak jugak sebab mak aku duk perumahan. (<-- ni le masalah yang aku akan alami bile orang lain tanye "tak balik kampung ke?" atau "kampung awak kat mane?" sebab aku terbayangkan kampung tu macam keadaan dulu-dulu; macam filem dulu-dulu.. ade rumah papan.. mandi sungai.. bla.. bla..).

Kalo korang nak tau detail 'kampung' aku tu ialah aku duk kat jajahan Ulu Kinta. Pekan terdekat ialah Tanjung Rambutan dan Tambun. Ha.. aku tau pe yang bermain dalam kepale otak korang tu bile aku sebut (atau tulis atau taip?) Tanjung Rambutan. Musti korang ingat pasal mental hospital.. tempat orang gile kan? Aku tau dah.. Tanjung Rambutan ni memang sinonim dengan 2 mende tu. Takpe.. takpe...
Kalo Tambun lak pe yang femes kat sini ialah limau bali Tambun. Bese kalo orang sebut Tambun, terus akan ingat limau bali kan? Kekadang de orang panggil limau Tambun. Aku suke limau bali yang isi putih sebab manis. Yang merah tu tak sedap!! Masam!!
Skang ni lak aku tinggal kat Bandar Baru Sentul so kalo korang nak tanye aku ape yang ade kat area ni aku hanye mampu jawab.... takde ape-ape yang spesel kat sini. Nak kate ade tempat makan best, takde mane best nye pon. Dulu ade la best nye. Nasi lemak budak bawah pokok tu tapi lelame da jadi tak best pulak (<-- mendenye da jemu, cakap banyak lak Cik PM ni). Spesel sebab de lrt STAR? Huh, lagi ngarut aku ni. Ahh.. senang cakap memang takde ape-ape lah yang spesel kat Bandar Baru Sentul ni. Betul.. aku tak tipu korang.. Sumpah makan 10 cucuk sate ayam dan 5 cucuk sate daging.. Hahahaha..
Korang kalo nak kontek aku gune emel jek la ek? Sebab aku takde FB.. twitter lagik la takde. Pe nak buek.. da aku ni bute IT.. (<-- buleh accept tak alasan tu?). So ape-ape korang emel je la kat aku.


Ermm... aku rase tu je la kot.. Muge memenuhi syarat yang ditetapkan.. :)

p/s Oleh sebab aku ni pemalu untuk bergambar, so ni ajek pic yang mampu untuk aplodkan untuk tatapan korang. Tolong jangan salahkan aku sebab aku memang pemalu sejak lahir.. (<-- stetmen poyo...)

Penjejak Mimpi - ramai kawan bertambahle pengalaman dan pengetahuan.... Tak gitu?

2 comments:

mush said...

salam cik PM, mush datang jenguk teman se kolumpo, keje gomen? jabatan apa? mush keje jheoa, singgah la blog mush ye

MUSH - ngomel, ngumpat & mengata

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Time kasih sbb sudi menjenguk blog yang tidak sepertinye ini..

Sy keje JKR la mush.. tapi jangan gitau orang lain tau.. hahahahaha

Ok, skang jugak sy wat site visti ke blog mush.. :)