Pages

Tuesday, January 17, 2012

Mengejut dan Terkejut.. Terus Rasa Tak Best.

TETIBE pegawai aset kementerian datang mengejut untuk odit aset ke unit aku semalam. Terkejut? Memang terkejut. Aku tau dowang due minggu kat cawangan kami tapi tak expect die akan 'terjah' unit aku petang tu.

Sume ok cume borang kew.PA-7 takde di lokasi. Puas aku bagi justifikasi tapi die macam tak dapat nak terime. Kena lak bile die gune term "pekeliling".. bla.. bla.. bla.. so aku malas nak cakap lagi. Die hanye wat keje dia.

Lepas tu aku terus lapor pade big boss. She as usual.. maintain cool.

Solution big boss senang ajek; "kamu kan ade emel pasal kite ade wat ari apdet aset tu kan? Kamu jangan delete emel tu. Print dan simpan sebagai bukti. Tu bukti dan justifikasi kite".

Kalo diikutkan, takde pe salahnye sebab kami ade justifikasi untuk kenape borang kew.PA-7 tu takde di lokasi. Cume rase reputasi aku sedikit tercalar.. (<-- poyo). Arghh!!!

Penjejak Mimpi: Naseb baik 'hobi' aku menganto emel pade sume staf untuk sebarang makluman. At least aku de bukti untuk hal-hal yang macam ni lah. To play safe la kate orang..

Monday, January 16, 2012

Speechless

"DISSAPPEARANCE happens.. pains so phantom.. blood stops running.. and.. people fade away.."

(Imej seperti bese aku songlap dari Google)

Penjejak Mimpi: ..........

Sunday, January 15, 2012

Wounds and Lessons..

"PEOPLE have scars in all sorts of unexpected places like secret roadmaps of their personal histories diagrams of all their old wounds..

Most of our old wounds heal leaving nothing behind but a scar.. some of them don't. Some wounds we carry everywhere and though the cuts long gone.. the pain still lingers...

What's worse?

New wounds which are so horribly painful.. :( Or old wounds that should have healed years ago and never did. Maybe our old wounds teach something. They remind us of where we've been and what we've overcome. They teach us lessons what to avoid in the future.

That's what we like to think. But that's not the way it is, is it? Some things we just have to learn over and over and over again..."

Penjejak Mimpi: Still feel the pain.. :(

Friday, January 13, 2012

Entri Lawak Giler..

TERSENGIH-sengih aku cam kerang busuk lepas bace artikel nih..


" Samy Vellu akhirnya dan rasminya meletakkan jawatan presiden MIC yang paling lama dipegang sepanjang hayatnya, iaitu hampir 31 tahun.Malaysian Insider ada ceritanya, di sini.Berterus terang, saya akan merinduinya terutamanya kenyataan- kenyataan lawaknya yang dibuat sepanjang tahun. Seperti Perdana Menteri kita sebut dalam persidangan BN 2010, “Kita akan rindu pada Samy Vellu kerana beliau menambah banyak warna,kadang- kadang terlalu banyak warna”. Oleh itu, sebagai penghargaan, saya hanya ingin berkongsi kenyataan kenyataan terkenal yang hanya dibuat oleh hanya seorang, Samy Vellu.

1. Samy Velu menyebut berkenaan Pos Laju:
"Besoh kirim, hari ini juga sampai"

2. Dalam berita TV apabila beliau cuba untuk memberitahu dia berasa amat malu:
"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"

3. Samy berkata dalam salah satu ceramah:
"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Kemudian seorang pakcik bertanya, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" Dan kemudian Samy dengan megahnya menjawab, "Kalao takde sungai, kita bina sungai”

4. Kenyataan paling digemari oleh Samy dalam berita abad ini:
"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!”

5. Ketika krisis air:
"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!"

6. Berkenaan masalah sosial:
"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade"

7. Ketika program derma darah di Sungai Siput:
"Marilah kita semua menderma dare"

8. Ucapan selamat datang dalam kebanyakan majlis beliau:
"Selamat datang saudara-mara semua" (Ia sepatutnya “saudara-saudari” )

9. Ketika isu Al Arqam hangat diperkatakan, beliau berkata dalam satu sidang akhbar:
"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam"

10. Di satu majlis pembukaan sebuah bangunan baru:
"Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik dari pentas wuntuk membuka kain"

Dan tentunya yang paling kelakar di dunia sepanjang zaman ialah:

"Kita akan bina roket pigi matahari." Salah seorang wartawan berkata, "Tapi Datuk, matahari terlalu panas untuk didekati." Samy menjawab, "Itu tade masalah. Kita hantar waktu malam"

Itu saja setakat ini. Anugerah insan paling kelakar di dunia dimenangi oleh Samy Vellu".
Sumber dari: Site Virtual Friends.


Penjejak Mimpi: Dulu ade gak attend perhimpunan bersama menteri mase die jadi Menteri Kerja Raya dulu.. :)

Tuesday, January 10, 2012

No Specific Title

COMMITMENTS are complicated.. they are really sucks!

Penjejak Mimpi: Mintak nyawa.. mintak nyawa..

......

IT'S ok not to be fine sometimes.. (Grey's Anatomy)

Penjejak Mimpi: Just hiding my pain.. :(