Pages

Tuesday, December 28, 2010

Jangan Merokok La Wei

Salam.
"ELLO encek.. ko ni tak reti membace ke atau tak reti nak interprete sign 'no smoking' tu? Bukan 1.. bukan 2.. tapi rasenye lebih dari 5 kat seluruh area kantin tu. Kalo tak reti, tanye. Aku leh gitau dan interprete sign tu untuk ko. Tak respek privasi orang lain betui! Duk sebelah orang lain tapi berkepul-kepul asak rokok kua dari mulut ko tuh. Pe kate kalo ko gi merokok jauh-jauh dari orang lain? Ko nak jahanamkan jantung ko, sila kan tapi jangan nak babitkan orang lain; orang yang tak bersalah!!"
Penjejak Mimpi
- rimas dengan orang yang tak reti bahase nih..

4 comments:

pizza_nur said...

asal cik blogger xsound diirect je td...nmpk kasar,tp nk bg kesedaran+hormat org lain..

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Puan PN: kekadang orang2 macam tu kene cakap kasar (walau tak direct)... Sbb Cik PM masih takde aura Hang Tuah macam Puan PN nak cakap depan2. Takuttttt... Hahahahahaha...

Nick Sun Shine said...

eheheh..mmg ramai yg macam tu...sabar k...kekadang bila dah nampak still buat tak tau...macam tak bersalah aje kan...

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Puan NSS - tu namenye orang yang tak reti bahase... :)