Pages

Wednesday, December 29, 2010

Masih Ada Yang Budiman.. :)

Salam.
TIME aku bersesak-sesak nak masuk dalam komuter petang tadi ade la skali sepasang suami isteri dengan anak kecik. Si emak pegang baby dan hubby die lak duk angkut stroller. Dalam berebut-rebut tu sefamily ni dapat masuk komuter tapi berdiri sebab macam bese la komuter tu kan slalu penuh dan sendat macam sadin? Tapi tak lame kemudian de sorang insan budiman ni kasik tempat duduk die kat si emak. Ok, ati aku berkate "sungguh budiman kamu..".
Tak lame lepas tu mase komuter benti kat KL Sentral ade lagi sorang insan budiman kasik tempat duduk die kat sorang uncle. Again, ati aku berkate-kate lagi "orait, kamu pun sungguh budiman orang muda.." (<-- stetmen macam filem lak).. Ngeee... Ermm.. masih de orang budiman rupenye kat Malaysia nie.. :)
Moral of the story: kasik la tempat duduk korang pade orang yang memerlukan. Korang kan masih kuat dan gagah untuk berdiri?
Penjejak Mimpi - suke tengok gelagat orang. Ade ilmu sebenonye di sekeliling kite kalo betul-betul kite memerhati...

0 comments: