Pages

Wednesday, January 19, 2011

Pak Polisi

SEMENJAK due menjak ni setiap pagi atau petang, musti aku berselisih dengan pulis. Kekadang dowang mundar mandir kat area stesen Bandaraya.. takpon kat jambatan bodoh tu.. Macam tadi, lagi hebat. Kat ujung laluan nak naik ke stesen Bandaraya ade 2 orang. Siap dengan radio car lagik. Bawah jambatan yang menghubung stesen terus ke Sogo; 2 orang.. kat seberang tu (depan traffic light) sampai 3 orang!
Bagus jugak ade dowang. At least rase selamat sket.. Tapi pade aku time pagi-pagi patut ramai macam tu. Kene lak lalu kat jambatan bodoh tu. Ataupun kat belakang bilik pencawang elektrik TNB tu.. Kat situ ade kes member aku kene pow. Aku pon kekadang rase takut gak.. Bile de orang kat blakang tu rase curige ajek.. Takut pencopet la.. takut 'peraba' la.. memacam la..

Apepon, time kasih bebanyak la ye pade PDRM yang tak jemu-jemu menjage keamanan dan ketenteraman sume. Kalu buleh ari-ari ade.. stiap pagi dan petang pon ade.. :)
(Logo PDRM tu aku songlap dari Enche Gugel. Pulis, tolong jangan tangkap aku!)

Penjejak Mimpi - aku anak pulis.. aku adik pulis... aku adik ipar pulis...

4 comments:

sissyira said...

salam

kelaurga poliskah ini..hehehe

dulu syira mmg takut polis, nampak polis terus stop motor, sbb lutut ketaq..hahahha

lianalovekhairi said...

kat jambatan bodoh tu dulu mmg banyak kes pow & kecurian.....Pernah sorang salah sorang staff kat tempat LLK bekerja di peras ugut oleh penyamun tarbus.siap guna pisau lagi tu..tapi akak tu dah balik state dah

Penjejak Mimpi said...

As-salam.

Syira: lebih kurang la. Dulu penah berangan nak kintak jd inspekter tp x layak. Bdn chubby sgt. Huhuhuhuhu

Penjejak Mimpi said...

LLK: sape tu? x pnh dengar pon? hehehehehe...