Pages

Monday, January 17, 2011

Hari Yang Sibuk

Salam.
TODAY adalah hari yang sedikit melelahkan aku. Duk asik ngadap pc. Ups! bukan update blog atau berBW tapi duk bizi meng'update'kan pelbagai mende yang tak setel-setel menjelang tahun baru.
Sebagai pegawai rekod unit yang berkaliber (<-- masuk bakul angkat sendiri) manyak mende aku nak kene update setiap awal tahun. Nak kene update rekod cuti, updatekan borang GCR sume staf unit, nak kene wat takwim unit.. bla bla bla.. tu tak masuk dengan update asetnye.. kalo de pojek baru nak kene wat prosedurnye.. Macam tadi 2 kali aku ulang alik naik opis admin amik memo bukak fail pojek baru. Last-last bos kate pojek tu nak di'lambung' kat unit Akustik lak.
Bese la.. pojek buat masjid ni memang unit tu buat. Dari elektrik sampai ke ELV. Termasuk skali ICT la kot. Memang unit kami tak penah design masjid. Kalo de pon tu naiktaraf Maahad Tahfiz kat Kuala Kubu Baru. Tu pon KIV sebab JAKIM takde bajet. Penat kepale otak aku ni setelkan sume tu last-last da plot tracing bos kate KIV. Frust giler tapi puas sebab aku buat dari A to Z.
Esok pe yang perlu aku buat da de dalam kepale aku ni. Harap-harap esok setel sume out standing keje aku tu. Da malas nak pegang lelame sume 'kertas-kertas' yang takde kene mengena dengan aku..
(Picture credit to Mr Google)
Penjejak Mimpi
- Caca merba giler keje aku skang.. :( Dari JT ke kerani rekod ke PA sume aku. Macam gile kuase lak aku nie..

4 comments:

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Agaknya dia orang ingat engineer tu macam engine kot! :)

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Kak G: sy bukan engineer tapi keje ngalahkan engineer kanan. Kalo pikir negatif mmg rase tak patut sume nak kene sy tanggung tapi pikir positif ajek.. sekurang2nye dapat mempelbagaikan kebolehan, keboleharapan dan meningkatkan reputasi dan mase depan sy sendiri (dengan syarat sume tanggungjawab tu perlu dilaksanakan dengan tip top). Betul tak kak G?

lianalovekhairi said...

mmg giler kuasa, hehehe....Tahun nie APC jatuh pada PM ( boleh tak suka-suka nak bagi ;-)

Penjejak Mimpi said...

LLK: PM da merase dah.. kasik la kat org lain.. nnt org kate PM kipas bos.. letih PM nak menepis ckp2 org nih..

p/s PM tak gune kipas.. tapi PM gune ekon.. Hehehehehe