Pages

Tuesday, January 25, 2011

Episod 7 Tian Ya Zhi Nu

DALAM episod ni keakraban puteri Jia Yi dengan Qiao Er dan sorang lagi member die (aku lupe name die) makin rapat. Dan Gundik Er pulak da perintahkan due orang mak minah ni untuk buat baju yang istimewa sempena besday maharaje. Ni kes nak beli jiwa la ni. So sampai mase mak minah 2 orang ni pon siapkan baju tu. Tapi macam bese, kalo takde crook tak best la kan so dalam cite ni Puan Guan (tuan punye Rumah Kedai Cai Yun) adalah crooknye.
Busuk ati ya amat. Dengki ya rabbi. Hanye tuhan yang tau so die da bubuh racun kat 2 helai baju yang da disiapkan oleh Qiao Er dan membernye tu. Baju tu simpan dalam peti tapi orang tue jahat ni da bukak peti tu dan letak racun tu.
Esoknye minah 2 orang ni pon nak mempersembahkan baju tu kat Gundik Er tapi gundik ni takde. So ditinggalkan kat sorang dayang. Tapi tu lah, orang yang tak amanah memang tuhan murka. So dayang ni yang try dulu baju yang beracun ni. Penyudahnye badan die da jadi gatal.. garu punye garu last-last mati.
Nak dipendekkan cite, minah 2 orang ni dituduh cube nak bunuh Gundik Er. So kene tangkap dan kene sumbat dalam penjare. Puas tak mengaku tapi tetap kene penjare gak.
Hero iaitu Panglima Lin Mufei macam kesian tapi takde bukti so nak buat cane kan?
Bersambung lagi ke episod seterusnye. Nak bace episod sebelum ni? Sile terjah kat sini.
(Picture credit to Mr Google)
Penjejak Mimpi
- sabar-sabar..

2 comments:

sissyira said...

salam

bubuh racun di baju tu..ish...

tak pernah terfikir lak..nasib tak tengok, kalau tidak dengan emosinya sekali lah marah-marah..huhu

Penjejak Mimpi said...

as-salam..

hehehehe... akak ni kalo tengok ape2 cite mmg sedikit emosi.. pe nak buat... fokus punye pasal... :)