Pages

Sunday, January 9, 2011

Pameran Setem 1 Malaysia Satu Dunia

Salam.

SEBAGAI pengumpul stem yang tak bape nak tegar ni, aku rase teruja sangat nak gi tengok pameran setem yang sedang diadekan di Muzium Negara. Pameran ni da mule pade 15hb Disember tahun lepas dan akan berakhir pade 15hb Mac 2011.

Hmm.. tak tau bile leh pegi.. Harap-harap dapat le pegi sebelum berakhir pameran ni. Kalo ikut jadual aktivitinye, memang best tapi time weekdays lagi best compare dengan wiken. Cane ni?

Untuk pengetahuan korang, dari setem kite leh blaja banyak mende. Contohnye pasal budaya, sosio-ekonomi, nilai sejarah dan lain-lain; samada dalam negeri dan luar negeri. Tu yang membuatkan aku suke mengumpul setem.. :)

Nak tau lebih lanjut pasal pameran yang sedang diadekan skang di Muzium Negara? Atau ape saja mengenai muzium ini sila lawati Jabatan Muzium Malaysia. Kalo nak tau pasal pameran setem yang aku duk sembang kat atas tu, layarilah Pameran Setem 1 Malaysia Satu Dunia.

(Picture credit to JMM and Pos Malaysia)

p/s Sebelum ni aku sibuk cari info pasal setem dulu-dulu; sebelum merdeka tapi sebab dek bizi, langsung terhenti. Bile nak sambung ni?

Penjejak Mimpi - Tingin nak tengok setem pertame di dunie 'Penny Black' yang dikeluarkan pade tahun 1840 di Britain.. :)

2 comments:

:Cikgu Akim: said...

salam..macamana nak wat kepala sidebar merah yg cute tu??

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Hehehe.. Sebenonye tu mmg dari template blog nie. Actually ade word HOME tapi accidently ter'remove' semalam so jadilah 'togel' camtu ajek.. :)