Pages

Sunday, January 2, 2011

Azam Tahun 2011

Salam.
MASUK ari ni da 2 ari kite menjengah ke tahun baru; 2011. So rasenye aku masih lom terlewat untuk mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2011.

Macam bese.. kite akan disogokkan dengan soklan tipikal "pe azam ko tahun ni?".. "eh, azam ko tahun lepas cane? Mission accomplish ke?" Mungkin itu da jadi amalan kite agaknye untuk bertanye soklan-soklan cegitu..

Sebenonye tak salah kalo kite nak memasang niat, memintal azam dan menggenggam impian demi kebaikan diri sendiri. Ye lah, sekurang-kurangnye kite leh jadikan tu sebagai satu anjakan paradigma ke arah kejayaan diri sendiri. Dan meletakkan satu batu aras (benchmark) dalam merangka sebarang plan untuk kejayaan mase depan.

Pade aku, kite sume berhak untuk bercite-cite dan berangan untuk diri sendiri. Tapi janganlah memasang impian yang tak terjangkau dek tangan dan yang tak tercapai dek akal. Berimpianlah.. bercite-citelah... demi mase depan. Muge kite sume berjaye merealisasikan misi dan visi untuk tahun ini, insya Allah.
Picture credit to Mr Google.

Penjejak Mimpi - de azam jugak tapi takmo reveal.. :)

2 comments:

Anonymous said...

Saja melawat blog ni sebab berminat dengan tajuknya Penjejak mimpi....

Jika berminat... lawat blog akak, baca entri - pernah di dalam mimpi-mimpi!

"http://sevendrops.blogspot.com/2009/03/pernah-di-dalam-mimpi-mimpi.html"

TQ

K.nas

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Kak Nas, time kasih sebab sudi menjengah ke blog picisan ni. Nampaknye ID saye telah berjaye menarik perhatian k Nas. Hehehehe..

Saye juge da melawat entri k Nas yang bertajuk "pernah di dalam mimpi-mimpi". Time kasih kerane telah membuatkan saye sedar dan yakin lebih lagi untuk bermimpi. Yes, tidak salah untuk bermimpi.. berusahe untuk mengejar mimpi tersebut.. menjejak mimpi yang diidamkan..

Apepon, time kasih skali lagi :)