Pages

Thursday, January 20, 2011

Jom Minum-Minum

JAP tadi member lame kol. Ex-colleauge mase aku jadi ticer dulu. Da lame giler Mr Leong tu tak kol. Jumpe pon aku rase last 3 tahun yang lepas; die datang beraye ngan Mr Lam ke umah aku. Tibe-tibe die kol; aku terkejut gak. Ade pe-pe ke?
Oh, rupenye die ingat aku kat kampung. Die nak ajak jumpe la tu. Minum-minum. Makan-makan. Ermm.. da lame jugak aku tak kua dengan dowang. Kalo dulu, balik dari attend kelas bahase Jepun, kami bertige akan singgah di UO kat Greentown Mall tu makan mi kari. Sape orang Ipoh musti tau kesedapan dan keenakan mi kari Mat Jasak kat Ipoh tu. Perghh!! hingge menjilat sudu dan garpu! Hehehehehe..
Ntah bile baru aku dapat minum-minum dan makan-makan dengan dowang lagi. Bile aku balik, dowang lak tak free, bistu camno?
Mr Leong siap pesan kat aku balik kampung nanti jangan lupe kol die. Hehehehe.. itu musti la sebab aku buleh pow kat die angpau. Hahahaha..
Penjejak Mimpi
- ingat kenangan mase jadi ticer dulu..

12 comments:

maCy said...

klo jmpw kwn lme msti ta brenti burak. huhu

lianalovekhairi said...

tak sangka pulak PM pernah masuk kelas bahasa jepun......pandai speaking Jepun x??? cayalah PM

Penjejak Mimpi said...

MaCy: tu da musti.. banyak cite nak dikongsikan dan dicitekan... :)

Penjejak Mimpi said...

LLK: PM x pandai spiking sbb baru masuk stage 1 trus dapat keje kat KL nih. Yang ingt pon few words ajek. Tulisan die pon ingat2 lupe.. huhuhuhu

nora said...

nak angpau gak (tetibe ;p)

ROSNAJIHAH said...

nak angpau jugak..menyibuk jer.. :)

Penjejak Mimpi said...

Noa: nak angpow? jom ikut aku pow kwn aku Mr Leong tu..

Penjejak Mimpi said...

Rosnajihah: awak pon nak jugak? jom reramai kite serbu... hahahahaa

Faztee Danisha said...

miss arr Mr.Leong and Mr.Lam..bile dorang nak dtg KL..jgn lupe jmput sy kalu jumpe dorg..leh join jumpe..hehhe..nk g ry umah dorang la..leh mintk angpau..

Penjejak Mimpi said...

FD: dwg jrg dtg KL. pe pon, kalo dwg dtg sini, insya allah sy kontek awk.
rasenye nk angpow dr mr leong, ok ajek cume dr mr lam rasenye x dpt. die msh mencari Mrs lam lagi tu.. hehehehe

p/s pnh dpt angpow dr mr leong.. :)

Faztee Danisha said...

who will b mrs.lam??ingt kn dh kwikn..

Penjejak Mimpi said...

as far as i know, mr lam still single...