Pages

Sunday, January 2, 2011

Esok Dah Start Kerja..

Salam.
ESOK, 3hb Januari adalah hari pertame tahun 2011 ni untuk sume insan yang bekerja memulekan tugas seperti bese. Tak terkecuali aku.. Tapi da ready ke aku?
Hehehehe... sebenonye soklan tu tak patut aku tanye kat diri sendirik sebabnye samade tahun baru ke atau tak keje tetap keje. Celik mate; keje.. keje.. keje.. (macam dialog dalam cite Labu Labi lak..). Dalam kepale ni dah tersedia list mende-mende yang perlu aku setelkan esok. Aku ni memang camtu.. samada aku da setkan dalam kepale ni tugasan yang perlu disetelkan untuk keesokan harinye atau aku catitkan dalam buku nota atas meja kat opis. Kekadang kalo takut terlupe, aku akan catitkan dalam blekberi aku tu. Bebile la bile tingat, terus catit. If not, memang terlupe.. :)
Hmmm.. manyak jugak mende nak kene setel bile bermulenye tahun baru. Especiallynye takwim unit aku. Ishkk!! Lepas ni sah-sah aku duk asik kene ngadap big bos nak diskas pasal ni. Ape lagi ek? Oh ye, borang GCR nak kene isi.. Borang kompetensi lagik.. Pasal borang kompetensi nak kene jumpe bos jugak. De hal berbangkit gara-gara borang-borang unit aku telah di'misplaced'kan oleh pihak berkenaan.. :( Memo bukak fail untuk pojek baru nak kene folo-up kat admin.. Hmm... ape lagi yek? Terlupe sebab terlalu banyak kot? (<-- stetmen poyo). Hehehehe..
Kemungkinan besar stat bulan ni kami akan bz dengan pojek-pojek RMK-10. Tapi aku masih tak confirm lagi samada banyak pojek KD (konvensional dalaman/in-house) atau KP (konvensional perunding). Mintak-mintak la banyak pojek KD. Ye la, da lame tak wat design, jari jemari aku yang mulus ni duk asik menggeletar. Da lame tak wat auto-cad rase cam tak bes. Siyes beb.. :)
Sebenonye kalo tak bizi wat design, aku memang ade tugasan lain dah 'terhempap' atas 'batu jemale' aku sejak masuk unit ni hampir 6 tahun yang lalu. Tapi kalo tak wat design, musti le rase tak bes sebab tu kan keje hakiki aku? Bukan soal tak enjoy dengan keje selain wat design. Enjoy tapi kureng kick. Tu ajek..
Apepon, esok melangkah jek aku masuk opis tu, de azam yang menanti untuk direalisasikan. Muge dapat dilaksanekan sebaik mungkin, insya Allah.
Penjejak Mimpi - tak dapat terime stetmen orang ramai yang mengatekan orang gomen ni makan gaji bute ajek.. Keje tak buat tapi gaji jalan.. Sungguh kurang sopan stetmen tu.. :(

3 comments:

Amy Syaquena said...

Happy new year..

misz sheyla said...

happy new year...jom join yee

http://miszsheyla.blogspot.com/2010/12/lucky-followers-saya-mau-hadiah.html

Penjejak Mimpi said...

Salam.

To Amy: Happy New Year to u too. :)

To Sheyla: Insya Allah.. :)