Pages

Thursday, March 10, 2011

Blogger Baru Berkumpul di Bangku Kosong

Aku stat berblogging tahun 2009. Exact date ialah 20 Oktober 2009. Tu pon lepas rase jaki, dengki, jeles dan cemburu pade sorang dak opis sebelah (sebab die da ade blog) terlalu melimpah ruah. Da tak buleh nak bendung dah sikap buruk tu so aku dengan muke tak malunye tanye die cane nak wat blog. Dan die dengan senang atinye mengajor le anak murid yang bute IT ni (<-- bute kah?). So terhasillah entri pertame aku yang bertajuk Titipan Sulungku. Nak bace? Nak bace? Nak bace? Moh, klik kat sini.
Nape aku nak berblog gak? Manyak le sebabnye dan antare sebabnye ialah:
i. Kan da kate aku ni kuat jeles? So aku jeles bile member aku de blog tapi aku takde. Mane buleh jadi? Aku pon musti kene ade blog jugak!!
ii. Nak ikot perkembangan semase la kunun.. Skang kan ramai orang jadi blogger so takkan aku takmo bergelar blogger? (<-- terserlah sifat jeles aku kan?)
iii. Aku suke menulis.. menulis.. menulis.. dan menulis.. Dulu rajin tulis diari tapi lepas tu da tak rajin. Dan skang ni rajin berblogging. Arapnye rajin aku ni sampai bebile la...
iv. Aku rase suke nak share ape saje ilmu yang aku dapat dari pemerhatian, pemikiran dan idea dengan orang lain. Err.. memang le aku bukan pemikir ulung. Dan mungkin ape yang aku pikir pon korang rase tepape tapi aku punye suke la.. (<-- ayat ganas da stat nak kua)
Dalam berblog ni rasenye takde ape yang aku nak capai dan nak jangkau. Cume aku berharap blog ni dapat jadi medium terbaik untuk perkongsian ilmu yang bermanfaat dan merapatkan ukhuwwah sesame blogger. Kawan-kawan takmo lawan.. :)
p/s Errr.. Enche BK, saye da jadi pengikut blog anda ye. No 1130 dan ID Penjejak Mimpi.
Penjejak Mimpi: Nape la rase sejuk sangat opis ni? Nak beku da rasenyer.. :(

8 comments:

Ati Masrif said...

kira blogger otai lah ni

kak ati ni ...baru belajor je

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita pun suka menulis sebab tu buat blog.. terpengaruh drama kat tv impian Ilyana tu.. pastu masa tu tak tau lagi wujud blog.. then try buat kat word macam diari.. buat background & template sendiri.. bila kenal blog apa lagi mengedik la.. tp konsep tulis blog tak boleh mcm diari sgt.. bahaya

BLOGGER POPULAR NYAMAR CIK ANON KUTUK BLOG KAKI MOTONG

sissyira said...

salam

kita pun buat blog sekadar suka suki je.

Penjejak Mimpi said...

kak ati: kalo ikut usie blog, otai la kot tapi tak rase otai pon.. dulu tak seaktif skang (macam le skang pon aktif..)

sy pon masih blajo gak ni.. manyak mende nak kene godek2 kat blog orang lain.. nak meningkatkan ilmu berblog.. :)

hehehehe

Penjejak Mimpi said...

cik lekit: same la kite.. :)

Penjejak Mimpi said...

syira: sekadar suke suki sambil berkongsi ilmu.. bagus tu... :)

hasrul hassan said...

Salam .. terima kasih ehh ... :) dah beku .. ke dah cair?

Penjejak Mimpi said...

BK: sesame.. errr... hampir beku dah... :)