Pages

Tuesday, March 15, 2011

Ben Ashaari: Blogger Ikut Negeri Kelahiran

DA lame tak join segmen Ben nih. Bizi memanjang. Tapi ari ni terase nak join lak. So untuk korang yang tingin nak join, sile skodeng kat sini untuk detail. :)
Aku asal dari Perak Darul Ridzuan. Mak cakap time dalam perut die kami kat Kuala Kubu, Selangor. Tapi bile sampai mase aku menjengah ke dunie yang penuh dengan hipokrit dan tipu daya ni, kami da pindah kat Ipoh. Aku dibesarkan dalam persekitaran di berek polis. Ler.. da abah polis kan.. Dari blok C tingkat 4, pindah ke blok B tingkat 2 pastu pindah lak ke Blok I tingkat 1. Masuk ke sekolah menengah, kami pindah lak ke Tambun, Ulu Kinta.

Dalam erti kate yang lain, aku memang anak bandar. Bangge ke jadi anak bandar? Tak.. aku bese ajek. Malah aku jeles dengan kengkawan yang lahir kat kampung; yang dapat merasai suasane asli, indah, damai dan tenang. Tapi ade lagi ke kampung camtu di zaman skang?

Dan skang, aku da hampir 6 tahun di hutan batu ni. Membanting tulang 4 kerat seawal jam 7.30am demi sesuap nasi. Huhuhuhu...

Bertugas sebagai errr... cukuplah kalo aku katekan aku ni adelah tempat terbaik untuk di'muntah'kan dan dilambakkan kebanyakan keje-keje yang orang lain tak buleh buat atau takmo buat atau tak diberi peluang untuk buat. Keje bese.. sebab aku pon orang bese.. insan bese..

Tapi alhamdulillah dengan sebab 'muntahan' dan lambakan keje-keje tu lah aku jadi macam ni. Alhamdulillah syukur pademu ya Allah.. :)

There's a few blogs yang menjadi kegemaran aku untuk blogwalking. Kire cam sehari tu musti jengah walaupon tak drop komen. Antarenye ialah
Titian Nurani, A Drop of Water in The Sea, SisSyira dan beberape blog lain.
Blog yang aku kureng suke jenguk? Blog yang ade muzik (pasal tu aku suke 'mute'kan sound), yang berat time loading dan blog yang ade wijet yang mengganggu pembacaan aku; shoutmix besar gedabak tengah-tengah skrin. Err.. sori ek pade sesape yang terase. Blog aku ni pon pe kurangnye kan? :(

Impian aku? Aku cume harap dengan berblog ni dapat memberi kepuasan pade aku dan menjadi medium terbaik untuk kite sume bersatu, membina ukhuwwah dan berkongsi ilmu pengetahuan, insya Allah.

Penjejak Mimpi:
Ipoh mali tatak sombong woo.. :)

50 comments:

Dda Ly said...

saye pon jeles tengok orang ade kampung..sebab kampung saye pon tak seperti kampung..:)

meh ke rumah..
~saye anak selangor~
keep in touch ye..♥♥♥

c-tea said...

hai..ct dtg setelah melihat blog ini terpampang di dashboard ct..yela kan...dah follow..msti kene terjah punye..hehe...jom lawat blogger NS pulak..

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

faraa halim said...

terjah n terus folow, kite sme perak ;))

Chekgu Azrine said...

salam singgah dari blog segmen BA

jemput2la singgah ke blog saya...

blogger Selangor

http://azrinzfamily.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Faztee Danisha said...

hi..eh same le kite org payrock..ater..teman nyinggah le sebentor

pRiNCe said...

prince blogger kuala lumpur..
datang dari segmen abg ben..
maap la ye...prince ni newbiee lagi...:)

shah-kayrul said...

salam kenal...terjah dari blog ben...

melawat kengkawan kat negeri perak pulak...

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

nadiemsharmz said...

salam...dtg melawat dr BA punye segmen..jom jengok cni lak--- >

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii.. orang utagha jugak ka.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

Tok Esah said...

tok datang dari terengganu!! hehe salam perkenalan juga!!

Tok Maghi Dari Ghanu, Jenguk Cucu

solo molo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...
teman dulu sek0lah kat parit, perak...
5 tahun teman kat sana...

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

salam perkenalan..
singgh dr segmen abg ben..
jom singgh sini..

http://norleladasuki.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

khairiyah said...

salam kenal dr saye blogger selangor..da follow..meh la jenguk sini lak ea ;)

http://kayriearies.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

cik ayin said...

blogger pahang sini..datang dari belog abg ben :)

Penjejak Mimpi said...

Dda Ly: tu la kan.. kampung pon skang da moden.. :)

nanti insya allah sy singgah umah ye..

Penjejak Mimpi said...

c-tea: tq sbb sudi folo. nanti insya allah sy singgah ye.. :)

Penjejak Mimpi said...

faraa halim: tq sbb sudi terjah dan folo. same perak le kite ye.. :)

Penjejak Mimpi said...

chekgu azrine: time kasih sudi singgah. insya allah sy jenguk nanti.. :)

Penjejak Mimpi said...

FD: ate time kasih le sbb suke nyinggah umah teman ni ha.. :)

Penjejak Mimpi said...

prince: time kasih sudi jenguk. sy pon nubi gak. ahakz.. :)

Penjejak Mimpi said...

shah-kyrul: salam kenal juge. time kasih sudi melawat.. :)

Penjejak Mimpi said...

apisv2: time kasih sudi berkunjung.. :)

Penjejak Mimpi said...

nadiemsharmz: assalam. time kasih sudi melawat. nanti sy singgah umah nadiem lak, insya allah :)

Penjejak Mimpi said...

nadh: cek oghang ipoh so tak dak la sembang lagu tuh. tapi kalo Penang tu cek slalu gak la pi sana dulu 1 ketika dulu.. :)

Penjejak Mimpi said...

tok esah: hehehehehe.. time kasih le sbb sudi gak jenguk blog cucu ni..

Penjejak Mimpi said...

solo molo: oh ye ke? pe pon teman nak ucap time kasih le sbb sudi jenguk blog teman ni.. :)

Penjejak Mimpi said...

lela: salam kenal juge. nanti sy singgah blog lela juge, insya allah.. :)

Penjejak Mimpi said...

khairiyah: salam kenal juge.. insya allah sy jenguk nanti blog anda.. :)

Penjejak Mimpi said...

cik ayin: time kasih sbb sudi jenguk blog cik PM.. :)

Fyqa said...

hye org perak !
salam singgah dri segmen yg sma

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

:D

irzat adam said...

org senegeri dtg mengomen cni..o_0 v

Kei Seichi said...

melawat blog orang perak oleh orang melaka...
salam perkenalan...

http://geekzster.blogspot.com/

Penjejak Mimpi said...

fyqa: hai.. time kasih... :)

da singgah blog fyqa juge..

Penjejak Mimpi said...

irzat adam: hehehehe.. time kasih.. :) da jenguk blog awak juge..

Penjejak Mimpi said...

kei sechi: salam kenal juge.. da singgah blog awak.. :)

Mirull Ibnu Azman said...

hidup oghang kampung... teman oghang peghok~ hukhuk..

Cikin said...

dtg dari blog BA ni :)

kakyong said...

kakyong singgah dr Ipoh... anak polis ya.. mertua kakyong dok kat RPA UK...


jemput singgah ke kakyong.com


n3 terkini kakyong.com
Penangan sup ayam kampung
Tutorial : Gobok sliding @ Tab menu accordion

NiSha said...

tteetttttt dari JB singgah di Perak

http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<

Penjejak Mimpi said...

mirull ibnu azman: hehehehe.. ate, same le kite.. :)

Penjejak Mimpi said...

cikin: tq sudi singgah.. :)

Penjejak Mimpi said...

kak yong: yup. tapi bukan anak PPH/PGA nun. Abah teman GD..

tq sudi singgah blog teman.. :)

Penjejak Mimpi said...

nisha: jauhnye.. tq sudi singgah.. :)

Penjejak Mimpi said...

Pade sume teman2 blogger yang baru yg sudi drop komen, cik PM ucapkan time kasih bebanyak. Insya Allah cik PM akan singgah blog korang juge.

Salam kenal untuk sume.. :)

... said...

as salam..

datang ziarah & ukhwah dari segmen encik ben~
saya blogger kuala lumpur~
saya reader baru kamu.maka,saya follow kamu~

oo..selalu baca kat blog sisyira~

mai dtang terjah saya pula

ben ashaari blogger ikut negeri

nak kongsikan :

internet lambat dan selalu disconnect, sila rujuk sini

Penjejak Mimpi said...

...: time kasih sudi jenguk..

putrifayad said...

dtg dari segmen ben..
semoga terus maju jaya:)

aida4eva said...

geng la kita ni. org perak jugak! :)

sy follow la geng perak ni. ley g gathering dekat2 perak nanti-nanti kan. hehe. salam perkenalan :)

http://aida4eva.blogspot.com

Penjejak Mimpi said...

aida4eva: yup. satu Perak :)
sy pon da folo aida juge. time kasih sudi jengah blog cik PM ni