Pages

Saturday, March 5, 2011

Site Visit di Nibong Tebal

PAGI semalam bertolak dari Bukit Merah Lake Town Resort dan lebih kurang setengah jam sampai ke pekan Nibong Tebal tu. Mencari lak pejabat tanah dan JKR Seberang Perai Selatan (JKR SPS). Da berkumpul sume HODT yang terlibat, pihak JKR state termasuk JD (Jurutera Daerah) dan pihak HOPT barulah kami bergerak terus ke tapak pojek yang jarak tak bape jauh dari opis JKR SPS tu. Kami naik kete pojek jek. Tengok-tengok tapak tu hutan banat; penuh dengan tanaman kelape sawit dan nanas. Orang elektrik mcam kami ni just nak tengok bekalan tarik dari mane.. sub-station lokasinye mane.. itu ajek.. Lepas tu balik ke opis dan miting jap. Chaired by HOPT dari CKBA. Dekat-dekat 12pm, bersurai lepas dijamu dengan sedikit kuih muih..
Dalam miting tu, pihak klien; Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat ade la gitau amende yang dowang nak. Mane-mane yang berkenaan dengan elektrik, aku jot down la. Selebihnye kami wat bodo jek.. :). Ye la, ape-ape hal pon kan arkitek yang kene proceed dulu. Err.. lepas dapat drawing dari pihak arkitek, baru lah buleh buat part kami lak. Kan? Kan? Tapi sebelum tu banyak lagi le pihak yang terlibat; quantity surveyor (QS), struktur, geoteknik dan ramai lagi sebelum sampai part elektrik.
Aku duk pikir.. nak tender bulan Jun.. skang da bulan Mac.. sumenye in-house. Sempat ke? Kalo tak sempat tender, peruntukan tu akan ditarik balik untuk pojek yang lain; yang lebih crucial. So maksudnye by hook or by crook kene siapkan juge. Sian warga tua dan warga OKU yang lebih memerlukan. Tapi sempat ke kami nak siapkan sume design? Macam kene OT ajek? Macam 24 jam tu tak cukup jek.. :(
Penjejak Mimpi:
Sampai ke Penang lepas beberape tahun tak kesane...

4 comments:

mary ann ;) said...

sampai penang tak gtau ponnnnn ;(

sissyira said...

salam

harap3 semuanya dapat di selesaikan dgn baik, bila ada hal penting 24 jam rasa tak cukup kan..

Penjejak Mimpi said...

Ann: ala.. sowi la.. lgpon ke sane atas urusan rasmi.. kalo nak bergumbire nnt akk gitau la Ann. Nak suh Ann blanje mi udang Sg Dua. Amacam? Ade bran? Hehehehe

Penjejak Mimpi said...

Syira: tau takpe. Kekadang terase diri kami ni cam bionic woman.. superman dan sume adiwira (ceh, adiwira la sangat) bile kene pulun wat keje...
Time tu mmg tak kemane2 la. Duk melekat kat kusi dan ngadap pc. Muke memasing ketat jek ngadap drawing...