Pages

Monday, March 21, 2011

Wakaf Quran Beramai-Ramai

NI entri dari blog Ben Ashaari. Aku copy bulat-bulat tanpa membuat sebarang perubahan. Muge mendapat sokongan dan kerjasame dari sume, amin.
" terlebih dahulu nak cakap Assalamualikum kat abg ben..
Saya teruskan dengan niat saya aje bole x abg ben..hehe.. gini, ayah saya ada buat project wakaf quran di mana kita mencari sesiapa sahaja yang sudi mewakaf al-quran.
Al-quran disediakan dan para pewakaf bole contact ayah saya kalau berminat nak buat wakaf ni.
Quran-quran yang dah diwakaf ni akan dihantar di negara-negara islam contohnya macam indonesia, acheh, pnom penh, vietnam dan beberapa negara lain.
Termasuk jugak kat malaysia. quran ni ayah saya akan hantar kat sekolah-sekolah agama, maahad-maahad tahfiz, pondok2 dan tuk org2 miskin kat malaysia dan luar.
Jadi, saya nak mintak tolong abang ben mempromote blog ayah saya ni dan meramaikan lagi org2 yg sudi buat wakaf ni. ni blog ayah saya : http://wakafquran.blogspot.com/
Terima kasih banyak2 ye abg ben. abg ben punye penangan lain sikit. so harap diorang dapat membantu la. kalau dapat bantu sebarkan pun takpe. time kasih banyak2.. maaf ye ganggu abg ben.. "
So ape lagi kengkawan? Pade sesape yang mampu tu, moh kite beramal dan mencari ganjaran dariNya..
Penjejak Mimpi:
Hanya kepade Allah kite berserah dan memohon pertolongan.. :)

4 comments:

lianalovekhairi said...

ingatkan PM cuti arini...call kat tempat banyak kali xder orang angkat ;-(

Suhaimi Abd Rahman said...

terima kasih sudi sebarkan benda yang baik..

Penjejak Mimpi said...

LLK: Ler.. bile kol tu? Tapi ari ni bz gak la dari pg. Duk melayan org ICT pasal borang2 ISO la.. duk apdet internal file la.. pastu lak duk punggah file pojek; cari surat lulus tender dari tender board.

Err.. kol esok la.. Hehehehe

p/s Ke LLK salah dail nombor? Ngeee

Penjejak Mimpi said...

En Suhaimi: Sesame. Muge usahe en. mendapat ganjaran dariNya, insya Allah. Teruskan usaha ke jalan kebaikan.