Pages

Sunday, March 27, 2011

Cerita Basi: Hari Khamis Yang Spoil

DAH hampir 3 ari aku tak apdet blog. Bukan malas cume kurang rajin. De beza tu. Tambahan lak dengan keadaan aku yang agak tak stabil mental dan fizikal ni. Last aku apdet ialah ari Khamis. Time tu badan aku da macam terawang-awang sebab badan panas nak demam. Ni pon macam rase tak best juge.. :(

Ade odit Khamis tu tapi alhamdulillah aku tak dipanggil mengadap auditor. Fail pengurusan pon tak diodit langsung. Entah kenape. Tapi at least aku da get ready. Petang ade short discussion untuk pojek Parlimen. Pojek naiktaraf kat Parlimen sedia ade. Aku tak berminat nak reveal pasal tu sebab ini soal keje. Cume nampak macam tak berape payah untuk design tapi belum cube belum tau. Then esoknye ade site visit di sane (Parlimen) untuk kenal pasti beberape perkare untuk diterjemahkan ke bentuk lukisan. Aku 'terpakse' naik kete big bos sebab dowang yang lain naik motor. Aku yang 'malu-malu ayam' ni angguk ajek bile big bos ajak naik kete die. Bese la, aku kan memang dilahirkan pemalu? (<-- stetmen brani mati. Sile vomit pade sape yang tak dapat trime hakikat ini. Bese, kebenaran memang payah untuk ditelan, kan?) :)

Tapi mase tu badan aku da stat panas. Ape yang diterangkan oleh big bos masuk tinge kiri kuar tinge kanan (sebab aku duk belah kanan die). Aku memang tak pay attention langsung. Bla bla bla.. Aku cume tunggu jam 4.30pm ajek untuk balik. Lambatnye.. Tapi sempat minum petang lagi. Aduss!! pecah lubang. Bukan curi tulang tapi itu hanye cubaan untuk menghilangkan dahage ye.. :)

Tepat 4.30pm, aku ketuk punch card dan bergegas turun lif. Sampai kat lobi, aduyai.. access card tertinggal. Naik balik ke opis. Macam orang bodoh jek aku rase. Komuter 4.40pm sah-sah da lepas. Tunggu komuter 5.10pm dan saing balik dengan Gel (bace: Girl). Sembang punye sembang, tingat payung lak tertinggal kat opis. Aduyai!! Ntah ape yang aku ingat.. :(

Turun di stesen Sentul Timur, terase nak makan nasi kerabu. Singgah jap kat gerai sorang brader tu. Depan aku de sorang minah tengah pilih ayam. Tetibe terbau losyen macam aku punye. So aku cakap dalam ati "minah ni pon gune losyen same cam aku ke?". Da beli, terus balik umah. Depan pintu, seluk hand bag nak cari kunci umah. Dapat kunci umah yang bersalut dengan losyen tangan Victoria Secret aku! Aduyai skali lagi!! Rupenye losyen tumpah dalam hand bag! Abeh semerbak bau hand bag aku tu!

Adehhh! Ape le punye naseb aku ari tu.. Segale-galenye macam hampeh! Dari pagi membawe ke petang sumenye tak kena! Oh ari Khamis yang betui-betui bawak spoil!!

Penjejak Mimpi: Aku da stat demam balik ni. Demam malam...

4 comments:

mary ann ;) said...

makan lah ubat kalau betul2 demam..kang melarat takleh nak update belog pulak..

nanti saya nak bace ape kalau akak tak update..hoho ;)

semoga cepat sembuh!

sissyira said...

salam

saya kalau bangun pagi dah majal sampai kemalam la majal tu berpanjangan... kita pun dah lama x update blog ni..huhu..

Penjejak Mimpi said...

Ann: memang demam pon tp agak malas nak telan ubat tu. huhuhuhu

Penjejak Mimpi said...

syira: tu la pasal... :(