Pages

Wednesday, March 16, 2011

Alhamdulillah.. Lega Aku Rasa

PETANG jam 3pm tadi ade taklimat tentang pindaan borang-borang SPK. So ade le borang-borang yang tak buleh digune pakai dan gune borang yang baru. SPK maksudnye Sistem Pengurusan Kualiti. Err, untuk makluman cawangan kami ni memang teramat-amat komited dalam mengaplikasikan SPK ni. So pendedahan dan enforcement sentiase dilakukan dalam memastikan kualiti dalam ape saje tindakan yang membabitkan soal keje. Ok. Stop kisah SPK. Bored.. :(
Lepas tu, meleret-leret le ke kisah 'rumahtangge' kami. Aku takmo le reveal ape kisahnye. Ye la, name pon hal rumahtangge kan, mane leh cite kat orang luar. Cumenye tadi aku berpeluang melepaskan ape yang terbungkam dan terpendam dalam dada aku ni walau tak sepenuhnye. Dowang yang lain pon ade la meluahkan ape yang dowang nak luahkan.. nak cakapkan. Dan skang, terpulang pade orang yang bertanye bagaimane dan ape carenye die nak menyampaikan pade pihak yang berkenaan.
Apa yang pasti walaupon aku punch lewat tadi untuk balik tapi aku rase macam seketul batu yang berat; yang terlalu lame menghempap atas kepale aku ni da takde. Da ilang. Aku memang rase lega yang amat sangat. At least aku da cakap ape yang patut. Pade pihak yang berkenaan, ambik lah tindakan yang sewajarnye. Kalo tak, sediakan ajek jawapan untuk dipersembahkan pade al-Khalik bile tibe masenye nanti..
Penjejak Mimpi:
Bukan senang nak jadi pemimpin hatta nak memimpin diri sendiri pon payah..

10 comments:

... said...

as salam..

hmm..bersabar ya. Allah menurunkan ujian sekadar yang mampu ditaggung oleh hamba-Nya

moga urusan kamu disana dipermudahkan-Nya..
ameen..

saya reader baru kamu.nak tahu perkembangan blog..maka, saya follow kamu =)

nak kongsikan entri agaka lama :

internet lambat dan selalu disconnect, sila rujuk sini

lianalovekhairi said...

Apa yang pasti walaupon aku punch lewat tadi untuk balik tapi aku rase macam seketul batu yang berat; yang terlalu lame menghempap atas kepale aku ni da takde. Da ilang. Aku memang rase lega yang amat sangat. At least aku da cakap ape yang patut. Pade pihak yang berkenaan, ambik lah tindakan yang sewajarnye. Kalo tak, sediakan ajek jawapan untuk dipersembahkan pade al-Khalik bile tibe masenye nanti..

**************************************
tak mau kongsi dengan LLK ke??? ;-)

Penjejak Mimpi said...

fadli: memang bersabar ni.. kalo tak sabar pon, kene gak cube bersabar.. btw tq a lot ya.. :)

Penjejak Mimpi said...

LLK: errr.. hal umahtangge mane leh cite kat orang lua la.. ahakz

Kakzakie said...

Benar bila batu bebanan yg ada di atas kepala/bahu dapat dibuang kelegaan menerobosi seluruh anggota dari hujung kaki hingga hujung kepala.

Penjejak Mimpi said...

kakzakie: yup. memang rase lega sangat padehal sehari sebelum tu nak tido pon payah. terbawak2 rase ati yang gundah gulana tu.. :(

Amy Syaquena said...

moga urusan disana dipermudahkan-Nya..amin..

sissyira said...

salam

macam2 ragam kehidupan di dunia ini.

Penjejak Mimpi said...

amy: tqvm.. :)

Penjejak Mimpi said...

syira: that is life all about, rite?