Pages

Friday, March 11, 2011

Episod Akhir Tian Ya Zhi Nu

EPISOD sebelum? Terjah sini.
Akhirnye besfren dowang; Qian Qian/Niang Niang mati lepas kene hempap dengan loceng logam yang dilepaskan oleh Jia Yi. Sebenonye minah ni nak bunuh asben Qian Qian (Tengku Mongolia) tapi die tolak asben ke tepi. So yang jadi mangsenye die.

Sume pemberontak (Mu Fei and the gang) dapat melarikan diri dengan keadaan Mu Fei yang cedera. Lepas da sembuh, mereka merancang strategi baru.

Lepas tu berlaku beberape lagi pemberontakan yang mengakibatkan kesusahan dan penderitaan yang berpanjangan pade rakyat. Selepas dinasihat oleh Qiao Er, Mu Fei dan Jia Yi amik keputusan untuk tidak mahu lagi berperang menentang kerajaan Mongolia. Dan mereka telah pegi dari kampung tersebut untuk bina idup baru.

Lepas 3 tahun berlalu, kehidupan mereka semakin bertambah baik. Xiao Mei da kembali dengan asben die; Bao Er. Qiao Er lak meneruskan bakat die dengan mengajar anak-anak kecik di situ menenun kain. Sifu Rong dan Sifu Feng pon da jumpe teknik lain menenun kain di tempat baru. Kirenye kehidupan dowang happily efer after la..

Sekian, terime kasih. Selesai suda.. :)

p/s Aku masih rase cite cine
sebelum ni lagi membuatkan aku tertarik.. Lepas ni aku takmo ikut lagi cite cine. Letih aku nak nunggu ending die.. (<-- betui ke?)
Penjejak Mimpi:
Nak gi break da nih...

6 comments:

Ati Masrif said...

tu yg kak ati maleh nk tgk

bila dah mula tgk...
jadi ketagih gitu

sissyira said...

salam

citer cina mmg panjang la citer dia, banyak kat nt7..tak larat nak tunggu kadang3,,huhu

mary ann ;) said...

akak nie memang peminat setia cite cina nie kan..

saya dulu layan gak waktu tv3 buh cite2 cina mcm tu time kul 6ptg..cite lebih kurg mcm yg akak tgk nie lah..best..tak penah miss..

tp skrg da takde, sy pon da xlayan dah..hahaha

Penjejak Mimpi said...

kak ati: mmg pon. kalo skali da tgk mmg akan ketagih. kena lak kalo hero die ensem; lagi la! hahahaha..

Penjejak Mimpi said...

syira: cite cine bese dalam 30 - 40episodnye. tu yg kdg2 x sbr nk tggu ending nye. skg ni sume channel ade cte cine cume timing jek yg x same.. :)

Penjejak Mimpi said...

ann: akk mmg ske lyn cite cine. ntah nape.. mgkn sbb jln cite dwg unpredict gamaknye.. :)