Pages

Tuesday, March 8, 2011

Episod 32 - 35 Tian Ya Zhi Nu

LATELY aku tak dapat folo sangat cite ni. Banyak beno mende yang menghalang untuk aku terus mengikuti cite ni. Macam minggu lepas, ari Khamis dan Jumaat sah-sah tak buleh tengok sebab gi site. Pastu ade la hal-hal lain. So aku hanye apdet scene-scene yang aku tingat ajek.
Akhirnye sifu Feng berjaye jumpe dowang (Sifu Rong dengan Qiao Er) lepas berpisah beberape ketike. Dan sifu Rong da buat keputusan untuk folo sifu Feng untuk ke tempat lain. Dan tinggal lah Qiao Er. Qiao Er lak balik ke tempat asal die mase bebudak dulu; tempat die belajar menenun kain dan berjumpe dengan abang ipar die; Bao. Lepas tu dowang berusahe membuat perusahaan menenun kain.

Tak lame kemudian, pertemuan due sahabat pon berlaku dimane Xiao Mei singgah di kampung tu dan die punyai kehidupan yang agak mewah bersame dengan sorang peniaga; Ma Musa. Tak lame lepas tu dowang berjumpe lak dengan Qian Qian; kawan dowang yang kene pakse kawen dengan orang Mongolia. Skang Qian Qian tinggal di kampung tu sebab hasben die pegang kampung tersebut. So dowang bertige slalu le berjumpe kat istana Qian Qian. Kirenye frenship dowang tak putus la..

Kebetulan hasben Qian Qian orang yang baik (walaupon die orang Mongolia) so bile ajek setiap usahe Qiao Er atau pon penduduk kampung kene ganggu dengan askar Mongolia, hasben die akan tolong.
Qiao Er lak bukak satu pusat tenunan kain untuk sementare dimane sume kengkawan die mase kat Rumah Kain tu Jin Xiu tolong lepas diselamatkan oleh Panglima Mu Fei dari dibunuh.

Dan skang die da dapat balik rumah kain tu dan mule menenun kain kapas untuk kegunaan rakyat bese. Qiao Er juge amik tempahan untuk mencari duit.
Panglima Mu Fei (buah ati Qiao Er dulu) pulak duk asik cube nak membunuh hasben Qian Qian dan menghalau sume askar Mongolia. Die bersame dengan Jia Yi (puteri dinasti terdahulu) bergabung tenage dalam merancang dan mengatur serangan demi serangan.

Dan semalam, serangan juge telah dibuat pade rombongan askar Mongolia tu. Qian Qian, hasben dan lenlain nak gi tokong dan mase tu serangan dibuat. Qian Qian akhirnye mati demi nak mengelakkan hasben die mati. Xiao Mei pengsan lepas tertolak dek askar dan Qiao Er dibawak pegi oleh Jia Yi and the gang..

p/s Skang ni aku rase cite ni baru nak ade klimaknyer. Kalo tidak memule jalan cite die lembab giler.. :)
Episod sebelum ni? Skodeng kat sini. Gambar macam bese songlap dari Gugel.

Penjejak Mimpi:
Tak sabar nak tunggu ending die..

0 comments: