Pages

Monday, February 28, 2011

Hari Yang Ceria :)

ITU tajuk entri pilihan aku. Tapi anak buah aku suh letak tajuk entri ini "Hari Yang Gile". Sebab ape?
Ni cite semalam. Flashback.
Semalam aku berjaye menjejakkan kaki ke Muzium Negara setelah berkenyang-kenyangan di Secret Recipes (again?) di KL Sentral. Tak cukup dengan Fish & Chips dan air Apple Kasturi, aku tambah dengan kek Chocolate Indulgance. Kuat makan? Owh bukan! Aku bukan kuat makan. Aku 'pemakan' (<-- buleh diterime kah excuse aku itu?).
Anak buah aku? Die order set chicken black paper dan air.. Err.. aku lupe die order air ape. Tambahan. Die pon ade order kek iaitu carrot cake. (Kalo silap maafkan aku. Aku pelupe orangnye). Oleh sebab saiz 'tangki' dalam perut die kecik, dia hanye tapau kek tu.
Di pameran stem saje aku berjaye 'menghabis'kan duit lebih kurang RM215.00 Membazir? Owh tidak! Aku bukan orang yang suke membazir. Tapi aku orang yang ade hobi. Ahh!! Itu hanye alasan untuk menghalalkan tindakan aku membeli stem saje. Kan? (Musti mak marah kalo die tau aku terlalu 'bermurah ati' pade pakcik penjual stem semalam).
Terpulang. Tapi semalam memang ari yang sungguh ceria buat aku. Tapi mungkin juge benar kate anak buahku itu; semalam adalah ari yang gile!! Kenape ceria? Dan kenape gile?
Penjejak Mimpi:
Ade cerite sebenonye. Senang nanti aku publish.. Ok, nak sambung wat keje. :)

6 comments:

nora said...

arghhhhh tak puas ati, cepatttt nak baca apa yg gile tu

lianalovekhairi said...

enjoy giler yer kamu semalam....LLK yang tak der ditempat kejadian pun terliur2x dengan hidangan yg PM makan...

a n a . i z z t y said...

hahahaha...macam2...btw, tahniah awak orang bertuah untuk lucky draw sy..

http://coratcorethujungjari.blogspot.com/2011/02/mari-kita-lihat-siapa-yang-kena.html

Penjejak Mimpi said...

nora: ishk ko ni.. ce bawak bersabor sket cik Nora oi..

p/s lame menyepi? :)

Penjejak Mimpi said...

LLK: jom la skali skala kite layan secret recipes kat bawah tu, nak?

Mungkin kite tunggu ecah masuk keje dulu ke...

amacam? de bran?

Penjejak Mimpi said...

ana izzty: really? yeay!! tqvm ye... :)