Pages

Thursday, February 17, 2011

Kucing Yang Tak Berapa Comel

Imej di atas takde kene mengene dengan entri di bawah :)
SETIAP pagi dan petang bile berulang alik ke opis melalui laluan pejalan kaki dari umah ke stesen STAR, aku pasti akan bertembung dengan sekor kucen yang tak bape comel. Tapi tak comot tau. Hehehehe.. jahat giler stetmen kate kucen tu tak comel ek? Ye la.. comel tapi tak bape comel.. Kucen tidak bertuan le gamaknye.

Tapi stat minggu ni kelibat kucen tu takde. Bese die musti ade samade depan 1 tokong cine tu.. atau dekat tiang elektrik.. atau bawah kete yang diparking atau atas bumbung kete yang diparking berhampiran.
Aku cari le jugak kucen tu.. Tapi tak le beriye-iye cari. Mane ek kucen tu?
Kebetulan satu petang tu (minggu ni le jugak) aku terpandang macam bangkai kucen tapi da hampir hancur badannye berdekatan dengan pokok bunge yang ditanam sepanjang laluan pejalan kaki tu. Memule tu memang le ade bau tak best bile lalu kat situ dan aku memang syak ade kucen mati tapi tak berminat nak mencari punce bau tak best tu. Dan aku tak syak ape-ape pon pasal kucen tu.
Tapi bile da bape ari tak nampak kucen yang tak bape comel tu...rase cam muskil lak.. Kucen tu ke yang mati??
(Picture credit to Mr Google)
Penjejak Mimpi:
Sedih juge kalo betul kucen tu yang mati.. :(

8 comments:

mary ann ;) said...

kesiannya..
kalo dah mmg slalu nmpk kucing tu, mesti terasa jugak kan if dia dah takde

tiba2 sy rindu kucing kat umah

T_T

Penjejak Mimpi said...

Ann: sbnrnye akk tak bape gemar dgn kucen. Fobia ler.. :)

mary ann ;) said...

kak P.M : hahaha,,belog akak nie kalo xgtau suh dimasukkan dlm bloglist pon sy tempek jugak nnt..da biasa dtg sini tiap ari..hehehe

fobia??? kenapa plk tu??? ce cite ce cite ;)

Penjejak Mimpi said...

Ann: da terpengaruh dengan cte antu k limah balik umah le ni..

panjang citenye.. :)

qaseh johanna said...

mmm...rasenye kucin tu ke yg mati..??xrase cam nak g tgk ke bangkai tu..??hihi

Penjejak Mimpi said...

qaseh: tengok pon takde makne.. da nak jadi baje kompos pon bangkai tu.. da la bau pon x bes.. kembang tekak ni tau..
:(

pencinta agung said...

~huhu sayang kucing 2...walaupn xcomel sy tetap pencinta kucen yg tegar~

Penjejak Mimpi said...

PA: kucen tu bukan tak comel cume tak bape comel la... :P