Pages

Tuesday, February 15, 2011

Episod 16 - 20 Tian Ya Zhi Nu

PERGHH!! lame giler aku tak apdet kisah cite cine ni. Lately manyak mende nak kene pikir. Dengan kesihatan yang tak bape best.. jiwe kacau lagik.. tu yang duk asik tertangguh ajek nak apdet. Takpe. Kali ni aku nak rangkumkan 6 episod skali gus. Kes lupe-lupe ayam.. Da tak bape nak ingat jalan cite dah.. So mungkin ringkas giler. :)

Refresh episod lepas? Sile terjah kat sini.
Sifu Rong akhirnye dapat diselamatkan dan bawak diri entah kemane. Tinggal Qiao Er dan Xiao Mei lepas kene halau dari istane. Dowang sambung legasi Sifu Rong dengan buat jahitan dan sulaman demi meneruskan survival dowang.

Sementare mamat yang jatuh ati kat Qiao Er; Nin Er cedera parah lepas kene blasah dengan pegawai istane mase nak slamatkan dowang berdue. Kaki teruk kene pukul dan mamat ni jadi lumpuh. Demi nak balas budi, Qiao Er stuju nak kawen dengan Nin Er walau pon Panglima Mufei datang pujuk. Memule minah ni ingat Panglima Mufei da mati dalam peperangan tapi akhirnye die muncul mase ari kawen Qiao Er. Tak dapat pujuk Qiao Er so Mufei bawak diri entah kemane.

Memule idop heroin ni memang azab giler kat umah Nin Er. Ye la, menantu yang tak disukai tapi lame-lame barule mak mertue die dapat terime lepas tengok keikhlasan Qiao Er melayan suami die; si Nin Er ni.

Manakala abang Nin Er; Bao Er jatuh ati kat Xiao Mei tapi mak minah ni jual mahal. Mungkin fobia lepas kene tolak cinte oleh maharaje kot. Tapi akhirnye mereka tetap berkahwin lepas Xiao Mei mengandung hasil perbuatan suke same suke dengan Bao Er.

Itu ajek yang aku ingat setakat ni. Scene yang penting-penting aje la. Yang lain siyes aku tak ingat. Sebenonye dari 6 episod tu, aku cume dapat tonton 4 episod ajek. Episod 19 dan 20 tak tengok. Ade hal lain. Yang lebih-lebih penting so kene dahulukan mende tu dulu.. :)

(Picture as usual taken from Mr Google)

Penjejak Mimpi: Esok kene keje.. Nak sambung cuti lagi buleh tak?

0 comments: