Pages

Sunday, April 3, 2011

Menyusun Stem = Terapi Jiwa

CUTI due ari aku tak gi mane. Rase nak rehatkan badan ajek. Kebetulan balik keje Jumaat tu aku demam balik. Balik keje badan memang panas giler! Solat pon duduk jek sebab rase tak larat nak berdiri lelame. Alhamdulillah ari Sabtu da ok sket. Aku balun ubat yang klinik bagi minggu lepas.

So due ari ni aku hanye lepak-lepak kat dalam bilik sambil layan hi-fi yang dipasang kuat-kuat sampai jiran sebelah umah dengar. Hehehehe.. Giler ko nak pasang kuat-kuat kat apartment ni? Tak kuase aku. Aku bukak pelan-pelan la. Cukup untuk kasik bilik aku ni bergegar.

Sesambil tu aku stat wat aktiviti yang da lame tertangguh iaitu menyusun stem. Jumaat tu da beli 4 buku stem baru. So aku stat susun non-stop sampai jam 4.30am. Aku stop untuk makan & minum, mandi, solat dan tunaikan 'nature call'. Selebihnye aku kosentret susun stem.

Penat mate? Lenguh tengkuk? Sakit tangan? Memang sume ade tapi tak buleh stop sebab nanti jadi malas dan bertangguh lagi.

So aku sambung susun sampai abeh 5 buah buku stem yang aku ade. Tu pon tak abeh lagi. Stop kat negare berhuruf P iaitu Poland. Lepas Poland, Portugal lak dan seterusnye. Tapi kene beli buku baru lagik. Esok kot nak beli..

Menyusun stem adalah satu terapi jiwe untuk aku. Itu pade aku ye.. Ntah.. mungkin sebab tu da jadi hobi aku gamaknye.. :)

So kat bawah ni ade le sket koleksi stem aku. Saje je nak menunjuk kat korang. Aku tau korang tak minat nak kumpul mende-mende ni. Hobi klasik le kate kan..









Penjejak Mimpi: Time apdet ni Anuar Zain tengah nyanyi kat tv; lagu Sedetik Lebih.. :)

4 comments:

NMH said...

anda ditag..=)

http://buttersheep.blogspot.com/2011/04/precious-moments-giveaway.html

Yati Ali said...

akak pun suka kumpul setem. since sekolah rendah lagi. ni pun ada byk lagi, nak kena beli buku baru dulu...

Penjejak Mimpi said...

NMH: tq sbb sudi tag.. :)

Penjejak Mimpi said...

kak yati: nanti buleh la kite bertukor2 stem ye.. :)