Pages

Thursday, April 28, 2011

Alhamdulillah..

AKHIRNYE proses pertukaran tempat/workstation selesai juge akhirnye walau tak abeh kemas lagi sebenonye. Stat semalam aku punggah sume barang-barang termasuk PC dan lenlain. Dari pagi membawak ke petang aku mengemas.. Penat giler aku.

Ari ni aku ingat nak menyambung kemas tapi tetibe ati ni rase tak best. Ntah nape. Rase bosan pon ade. To tell the truth aku rase sedikit bosan dengan environment opis 2-3 ari sejak kebelakangan nie.

Da puas aku tepis.. da puas aku menolak pasan tu tapi aku masih gagal. Hanye padeMu aku berserah dan memohon pertolongan.

Ah, nak cite pepanjang pon malas. Cume aku harap tempat baru aku ni bawak lebih banyak kebahagiaan dan keseronokan bekerja yang berlipat ganda lebih dari skang. Insya Allah.

p/s Kebenaran tu memang pahit nak ditelan tapi selame mane kite nak tunjuk ketidakpuasan ati kite tu kat orang lain? Selame mane nak bawak ati dan pasan yang membengkak tu?

Penjejak Mimpi: Berlapang dada ajelah nampaknye...

10 comments:

mary ann ;) said...

pindah tempat keje ke akak??

Penjejak Mimpi said...

Ann: Bukan pindah tempat keje. Masih di kawasan yang sama cuma bertukar unit dan bertukar workstation..

Kakzakie said...

Sabarlah PM. Kalau bertahun dgn tempat biasa tetiba beralih tempat memang ada sedikit rasa tidak selesa. Lama-lama nanti oklah...

Penjejak Mimpi said...

kakzakie: Bukan soal brtukar tmpt baru yg menyebabkn sy tak selesa. Tapi ntahla.. maybe mainan perasaan..

Ati Masrif said...

salam PM,

tukar ke dalam bilik ke..

dapat naik pangkat ke..murah rezeki :)

lianalovekhairi said...

pasni dah ada kawan baru mesti ok kan...

Penjejak Mimpi said...

kak atie: Naik pangkat? Takde lah. Yang tu ntah bebile la. Silap2 sampai pencen pon masih jadi kuli gak gini. Huhuhuhu

Penjejak Mimpi said...

LLK: Kawan baru mende? Kawan yang tu juge.. Bukannye tukor ke unit lain ke.. Masih di unit yang same gak.. :)

lianalovekhairi said...

PM meh join

1st contest srie arty ; RINDU ZAMAN SEKOLAH

Penjejak Mimpi said...

LLK: Time kasih sudi tag. PM da tengok da contest tu malangnye takde pic yang sesuai. Maklumle zaman mude2 dulu.. Ehem ehem.. tau2je la kan? Ahakz.. :)