Pages

Thursday, June 2, 2011

Lagi-Lagi Kes Bayi!!

SEMALAM dalam berite ade cite pasal sorang bayi yang terjatuh dari tingkat atas (tak pasti tingkat bape) dari sebuah apartment di area Sentul. Mayat bayi tu hancur.

Kelmarin lak kuar berite objek yang disangke anak patung dijumpai di hanyutkan di sungai berdekatan dengan bangunan PWTC. Bukan anak patung beb.. tapi baby!

Aku sebenonye rase bengang dan benci dengan ape yang berlaku skang ni. Nyawa bayi yang tak bersalah tu macam murah giler. Main hanyut-hanyut la.. main campak-campak la.. Kalo betui tak suke bayi tu, ko letak aje la kat mane-mane tempat yang selamat. Takpon kasik kat orang yang takde anak. Tapi yang paling utama ialah jauhkan zina! Hindari zina! Ni da la buat perbuatan terkutuk tu, pastu ko buang lak anak kecil tu.

Ape hukuman yang paling sesuai untuk orang macam ni? Campak jek die kat laut! Baru padan muke! Takpon buang negeri. Campak die kat Pulau Jerejak.

Penjejak Mimpi: Kalo dapat peluang jumpe dengan orang yang buang anak ni, aku bagi penampor jepun buleh tak?

6 comments:

lianalovekhairi said...

diorang nie buang baby macam sampah je....LLK tak sanggup tgk mayat baby yg kena buang tu. kesian sesangat...

ainnoraini said...

ade dgr kat radio pagi tadi...ape jenis manusia tak tau la...binatang pun sayangkan anak2nye..

hukum bunuh jugak baru dia tau takut..

mary ann ;) said...

tak habis2 kan kes mcm nie..tah bila nak habis..kalo nak sangat "buat" tu, kawen je teros..senang ;)

Penjejak Mimpi said...

LLK: Tu la pasal. PM pon macam tu gak. Rase sedih dan tak nak tengok kalo de pic baby2 yang kene buang @ kene bunuh.. :(

Penjejak Mimpi said...

Kak Ain: Orang macam ni mmg patut dibunuh ajek! Geram saye.

Penjejak Mimpi said...

Ann: Tu la jadinye kalo nafsu beraja d ati. Hukum agame dibelakangkan..