Pages

Wednesday, June 8, 2011

Praktis Badminton

SEMALAM de prektis badminton di dewan badminton JKR (E) Wilayah Persekutuan, Cheras. Da 2 kali aku ke sane untuk persediaan perlawanan Kejohanan Badminton 3 Penjuru untuk Piala Pusingan KJEN Selangor. Aku ke sane dengan membonceng dan merempit dengan Sherry, geng grup C. Ups! membonceng tu betul tapi merempit tu aku tipu. Hahahaha.

Stat prektis kui 5.30pm tapi memandangkan kat situ ade 1 court jek so begilir-gilir le main. Dengan pasukan lelakinye 14 orang dan pasukan pompuan hanye 6 orang. Main 1 set ajek setiap pasangan sebab kekangan mase.


Perlawanan ni sume doubles ajek dan takde single so aku berpasangan dengan Sherry. Pergh!! penat giler la jugak sebab da lame tak memerah keringat dengan bersukan ni.


Petang esok ade lagi prektis di tempat yang same. Memang best dapat main badminton sebab dapat release tensen dan stress. Bile dapat main tu, langsung lupe la keje atau masalah di opis tu (<-- poyonyer cik PM).


Bile lawan? Dengarnye 18hb Jun nanti. Tempatnye kalo tak silap Dewan Badminton Kg Pandan sebab tuan umah kali ni ialah JKR Wilayah Persekutuan. Menang kalah belakang kire. Janji kite berusaha dan semaikan semangat setiakawan dan kesukanan. Tu yang penting. Betul tak?


Penjejak Mimpi:
Ingat nak riki-riki reket baru la...

4 comments:

wahida said...

caiyok sis...

dah lama tak main badminton...

BONDA SAYANG said...

Jangan lupa join Giveaway kak okey Hadiah Exclusive utk semua... http://shikinsayang.blogspot.com/2011/06/giveaway-4by4-shikin-sayang.html

Penjejak Mimpi said...

Wahida: Tq.. tq.. :)

Penjejak Mimpi said...

BS: Nanti PM usya ya.. btw tq 4 d invitation :)