Pages

Wednesday, May 25, 2011

Suka Tapi Stress.. Stress Tapi Suka..


BALIK dari tapau untuk lunch semalam engineer terus gitau aku pasal kene wat drawing standard untuk kuarters. Aku kene siapkan untuk kelas F47 dan townhouse. Kelas F tu aku bese la dengar dan penah le buat sebelum ni tapi townhouse tu ni lah kali pertame aku dengar.


Lepas dapat softcopy drawing tu, aku pon tengok la sebab nak dapat gambaran sket. Hmm, oklah sebab big bos kasi tempoh dalam 2 minggu untuk setelkan. Dan aku rase townhouse tu kelas E sebab jenis berkembar dan bertingkat. Tapi tak sure lagi. Nak kene konpom dengan otai lain.


Untuk makluman, kuarters standard (ni aku sembang untuk elektrikal) berdasarkan EPU guidelines. Maksudnye dalam guidelines tu ade le gitau contohnye dalam bilik tidur utama nak bape soket.. jenis lampu.. bape bijik lampu.. ade ekon ke tak.. kipas je ke.. Kire cam senang sket la kalo nak bandingkan dengan buat pojek-pojek lain macam mahkamah, kastam, bangunan gunasama dan lenlain. Yang tu banyak mende nak kene buat dan agak leceh. Ngeeee...


Okey, so aku amat-amat suke sebab da lame tak wat drawing. Untuk orang yang duk dalam unit design, sebulan tak wat drawing da rase menggigil tangan ni. Hahahahaha.. Dah macam addicted dadah la pulok. Tapi ni menggigil sebab ketagih nak wat drawing...


Petang, TA lak gitau aku dan sorang member lagi kene wat lux calculation untuk satu pojek di Pulau Pinang. Pojek mahkamah syariah. Pojek tu sebenonye konsultan kene buat tapi ntah pe masalahnye at last kami kene setelkan. Tu la padahnye kalo keje sendiri tak buat, kan da menyusahkan orang lain? Ishkk.. ishkk..


Aku da mule rase sedikit stress. Dengan keje sedia ade tak abeh lagi. Dengan drawing kuarters lagi.. dengan kene wat lux calculation lagi.. Pojek mahkamah tu 7 tingkat tapi aku kene wat 4 tingkat. Huhuhuhu.. Sempat ke nak wat ni? Minggu depan da cuti lak 2 ari.


Tapi insya Allah sempat setel sume tu. Dalam kepale aku ni da ade plan. Hehehehe.. pengalaman beb.. Untuk calculation tu, rasenye 2 ari leh siap. Paling lewat sebelum tengah hari Jumaat tu da buleh submit. Petang tu, buleh start untuk kuarters. Tapi kalo de kelas rekabentuk petang tu, alamat berterabur la plan aku. Kene stenbai plan B nampaknye.. :)


p/s Keje dalam keadaan stress lagi best sebenonye.. Hahahahaha


Penjejak Mimpi:
Keje kene ade perancangan. Barulah smooth. :)

4 comments:

Kakzakie said...

Dari tak ada kerja dok menganggur baik busy ada kerja mcam ita PM. Minggu depan dah gaji....

CikTomyam said...

stress oh stress...

jemput datang my blog lak naa..~~

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie: Kami da dapat gaji pon. Da nak abeh pon gaji tu. Hehehehehe

Penjejak Mimpi said...

Cik Tomyam: Insya Allah. Sediakan tomyam ayam ek untuk sy.. :)

p/s TQ sudi berkunjung.. :)