Pages

Tuesday, May 3, 2011

Bulan Baru.. Bos Baru.. Semangat Baru.. Ya Ke?

ARI ni ari pertame bulan baru; bulan Mei. Bermaksud ari pertame bos baru akan masuk dan bermaksud sesi suai kenal dan ehemm ehemm... baru jek kenal dengan bos baru. Katenye die akan masuk stat minggu depan.

Bile da masuk bulan baru ni.. tambah lak dengan kedatangan bos baru.. aku rase ni mase yang agak baik untuk dijadikan turning point untuk berubah dalam melaksanakan keje dan tanggungjawab.

Bukan bermaksud selame ni aku tak buat keje dengan baik.. cume nak buat lebih baik dari yang sedia ade. Kalo dulu ade gak keje-keje yang aku suke tangguh tu.. lepas ni harap-harap takde yang bertangguh. Bile wat drawing tu, kalo sebelum ni mase wat calculation kire triple times, lepas ni kene kire betul-betul. Lebih dari 3 kali. Tak kisah le mase kire TCL, MC sampaile ke saiz kabel. Power factor pon kene kire betul-betul. Design betul-betul.

Drawing tu kene design/draw betul-betul. Kemas tanpa mengenepikan prinsip-prinsip elektrik dan ape saje yang berkenaan dengan elektrik. Paham ke? Tak yah paham pon takpe sebab korang bukan wat drawing. Pe pon, caiyok caiyok untuk diri sendirik. Ngeee

p/s Sejak menten dalam unit asal ni aku rase lega giler. Muge keputusan aku ni adalah yang paling baik, insya Allah.. :)

Penjejak Mimpi: Sebenonye bile-bile mase pon kite buleh berubah. Tak yah tunggu waktu-waktu tertentu. :)

5 comments:

Kakzakie said...

PM... kena ready dan faham reaksi bos baru tu. Kalau dia suka coffee jangan pula bancuh teh (ada maksud tersirat ni kakak bagi).....:)

Penjejak Mimpi said...

kakzakie: Insya Allah..

p/s kalo die minte kopi @ teh, sy bagi 2-2. suh die pilih. yg pasti 2-2 ade kafein..
Hahahahaha.. just kidding..

lianalovekhairi said...

bos baru dah datang ek...oklah tu. dapat mama baru pulak ;-)

Penjejak Mimpi said...

LLK: Semalam bos baru tunjuk muke jek. Ade gak Puan H.A kenalkan. Tapi next week die baru masuk opis. Harap2 ok.. :)

cempakakuning said...

Singgah jenguk penjejak mimpi.

jom join ga ni...

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/04/adyshariz-lucky-draw.html