Pages

Thursday, May 5, 2011

Showdown 2011

MALAM tadi bermulalah persaingan untuk 12 grup dalam merebut takhta juara Showdown 2011. Setelah audition, battle dan meltdown; hanye 12 grup ini yang terbaik dan akan meneruskan perjuangan dalam menjadi juara kedua selepas Wakaka Crews menjuarainye pade tahun lepas.

12 grup tersebut ialah Panic, Force 136, Rokusteps, HMC Phlow, Soulution, Dejavu Breakerz, EGS Monsters, Elecoldxot, Stepholic, Blazin Squad, Bounce Stepperz dan Borneo Crewz.


Di akhir rancangan, 4 kumpulan yang mendapat undian/sms terendah akan battle sesame sendiri dan crew yang terlibat ialah EGS Monsters battle dengan Bounce Stepperz dan Force 136 kene battle dengan Borneo Crews.


Time dowang battle ni aku da terawang-awang dah.. Hehehehe.. sebenonye da terlena pon depan tv. Tau-tau crew yang tersingkir ialah Force 136. Lupe lak nak gitau juri untuk rancangan ni macam tahun lepas; Joe Flizzow dan Maple Loo.
Lepas ni tinggal 11 grup lagi meneruskan perjuangan mereka.

Aku ngaku yang aku memang suke tengok rancangan ni. Siyes. Memang suke. Compared dengan rancangan nyanyi-nyanyi tu aku prefer layan rancangan cegini. Aku rase bebudak tu menari sebab nak release tension. Err.. daripade dowang duk merempit, isap dadah, isap ganja dan mende-mende negatif tu, baik dowang menari. Tak kaco orang lain.. :)


Penjejak Mimpi:
Suke grup HMC Phlow dan Soulution..

6 comments:

Kakzakie said...

Kakak tak pernah tengok pun program ini...

lianalovekhairi said...

LLK pun tak pernah dengar program nie...kat channel berape ni PM???

Nota: LLK suka tengok 'so you think you can dance'

Penjejak Mimpi said...

kakzakie: musti kakzakie tak suke pon nak layan rancangan nih.. :)

Penjejak Mimpi said...

LLK: Channel 8tv jam 9.30pm

islam mumtaz said...

siapa yang menag dalam kontest itu? salam kenal ya? dari muslim indonesia...

Penjejak Mimpi said...

Islam Mumtaz: Belum masuk final lagi. Baru episod pertama.

Terima kasih kerana sudi menjenguk ke blog ini. :)