Pages

Thursday, May 26, 2011

Kasihan..

TREN sampai macam bese. Bile bukak je pintu tren tu, aku terus nak masuk. Pastu terpandang lak sorang mamat dari seberang yang masuk ke dalam koc wanita.

Dan aku lak, entah kenape pagi ni rase macam tak selesa bile ade penumpang berlainan gender masuk dalam koc merah jambu tu. So aku pon dengan suare yang ayu tegur la mamat tu "encik, koc lelaki kat sebelah. Ni koc wanita". Reaksi mamat tu? Die leh wat dek jek kat aku! Ek ele.. poyo giler. Aku lak yang rase malu sebab rase cam cakap dengan dinding tren tu. Ceh!! :(

Da orang tak reti bahase, takkan aku nak marah lak kan? Die mungkin tak skola dulu. So takpe la. Aku diam aje la.

Sampai kat stesen KL Sentral, die kua. Aku tak pasti lak samada die tukar koc ke ape. Lantak la die. Cumenye aku kesian kat die sebab tuhan da kasik mate suh melihat, tapi die tak reti nak gune. Tuhan da kasik telinge suh dengar tapi die tak reti nak gune jugak so aku nak cakap ape lagik?

Yang pasti kesian kat aku jugak sebab pagi-pagi da terase cakap dengan dinding. Huhuhuhuhu...

Penjejak Mimpi: Jangan kasik mood aku spoil, beb..

6 comments:

Kakzakie said...

Jangan-jangan mamat tu pekak tak PM. Dah separuh jalan baru notice dia silap koc....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kasihan mamat tu..dah laa buta mata masuk koc pompuan.. pekak plak tu telinga dia.. ish ish.. ngee~ kalau moon pun sakit hati gak..kita tegur.. dia wat pekak plak..huhu

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie: Maybe la. Pekak yang dibuat2 gamaknye.. :)

Penjejak Mimpi said...

CMA: Tu la pasal. Sungguh kesian kat mamat tu, kan?

MamaEma said...

itu namanya bodoh sombong...

Penjejak Mimpi said...

Mamaema: Tu la. Da bodoh pastu sombong lak..