Pages

Friday, October 29, 2010

Gile Kentang - Final Part

Salam & selamat malam.
EMM.. sukenye aku. Sebab aku da dapat buang kentang-kentang busuk tu separuh ari ni. Insya Allah Isnin depan aku dapat buang sume kentang-kentang yang bau tak bes tu. Alhamdulillah beg aku akan menjadi wangi macam bese. Yippi!! Itulah rahmat Allah. Terime kasih ya Allah.. (da macam dialog si Nabila la pulok.. Ala, budak kecik berlakon dalam cite Indon dulu).


To tell the truth, aku memang terase seksa dan azab yang amat sangat mase terpakse mengendong (bace betul-betul.. bukan mengandung ye..) kentang-kentang busuk tu. Asik duk pikir bile aku buleh humban sume kentang-kentang tu dalam tong sampah! Aku ni tensen sampai tido tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang.. Huhuhuhu (ayat je tu.. drama je lebih aku ni.. sebab aku tido menten lena; mandi for sure basah punye dan makan memang kenyang, alhamdulillah..).

Insya Allah lepas ni keadaan akan kembali cam bese. Harmoni, aman dan mendamaikan sebab beg aku da takde bau busuk!! Yippi!! Yieha!!

Syukur alhamdulillah ya khalik... :)

2 comments:

Anonymous said...

tersirat sungguh cerita ini...apalah maksud kentang busuk tu ye

penjejak.mimpi said...

Salam.

Kalo anda pernah membace emel tentang kanak-kanak tadika dan kentang busuknye pasti anda tahu pe tersirat dan tersuratnye entry ini.. :)

Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri...