Pages

Friday, July 29, 2011

Hari Terakhir di Cherating

KELAS pagi dimulakan pade jam 8.30am. So Puan Azizah (penceramah) terus sambung lecture yang terhenti semalam iaitu untuk Bab Pemeriksaan. Well, memang menarik sebab dari situ kite tau yang stor di opis kite tu samada jenis stor utama, stor pusat mahupun stor unit kene melalui 3 peringkat pemeriksaan samada dari pegawai stor tu sendiri, pegawai pemeriksa (yang dilantik oleh ketua jabatan) dan pegawai pemverifikasi stok (yang dilantik oleh pegawai pengawal). Dan ade la cara-caranye tapi aku malas nak cite kat sini. Jangan marah ye.. :)

Lepas tu puan penceramah sambung ke topik G dan H iaitu topik Pelupusan (Bab G) dan Bab F (Kehilangan & Hapus Kira). Topik ni sebenonye merangkumi tatacara pengurusan aset so dia tak sentuh sangat la. But at least lebih clear lagi kefahaman aku dalam topik ni.

Setel sume tu, time present lak untuk tugasan semalam. Grup aku (Grup 5) kene present dulu. So present la kami kat depan tu. Dowang duk suh aku present tapi aku takmo. Bukan le tak berani cume aku rase biar le kasik orang lain. Ahli kumpulan yang lain patut contribute something. Takkan le orang tu cari jawapan.. orang tu tulis kat atas kertas mahjong.. orang tu present.. orang tu menjawab soklan? Tak adil la kan?

Bla.. bla.. bla.. abeh la kelas kami jam 11.30am. Tapi Puan Azizah tak kasik kami kua awal so die buat 1 game. Game ni aku rase klaka giler..

Memasing diberi sekeping kertas putih A4 dan sebatang pensel. So kami diminta melukis muke kami sendiri menggunekan tangan kidal untuk sesape yang menulis tangan kanan. Kami sume tangan kanan so lukis le muke memasing gune tangan kiri. Tak lama mase diberi; 5 minit ajek. Pastu dikutip dan diberi pade orang lain. Maksudnye bertukar-tukar la tanpa kami tahu lukisan potret sape yang kami dapat tu. Lepas tu kami diminte untuk menulis jenis pekerjaan yang sesuai dengan potret tersebut. Hanye 1 minit mase diberi dan dikutip balik. Sampai mase Puan Azizah pon tunjuk satu-satu potret tu beserta pekerjaan yang sesuai dengan rupe si pelukis.

Time ni memang klaka giler sebab banyak pekerjaan yang ntah apa-apa. Ade pekerjaan sebagai penjaga stor.. jaga.. penggusti (wrestler).. pelakon drama Tamil.. pemandu bas.. pegawai tadbir kastam.. jage site.. Hehehehe.. teruk betul imaginasi kami.

Tapi yang pasti pekerjaan peserta pompuan hampir sumenye guru atau cikgu. Potret aku (yang ntah ape-ape tu) pon dilabel sebagai guru. Lawak giler rasenye.

Lepas lunch, kami terus bertolak balik ke KL. Ops! Ade la jugak beli sourvenir sket untuk kengkawan. Saje la nak sonok-sonok. Sampai umah lebih kurang jam 5.45pm. Alhamdulillah kami selamat tibe ke destinasi.

Penjejak Mimpi: Sampai opis tengok berlambak surat.. Huhuhuhuhu

2 comments:

mary ann ;) said...

yeayy, akak da balik kl....

ade x pape utk saye??hukhuk

Penjejak Mimpi said...

Ann: Kan akk da kate nak souvenir turun KL? Ekekekekeke