Pages

Thursday, September 13, 2012

Tiada Cerita Best Pun..

LAMA jugak aku tak update blog ni. Dah bersawang.. Actually banyak cerita yang nak di'muntah'kan dalam blog ni tapi faham-faham ajelah kerja macam aku ni.. Sebagai seorang PELUKIS PELAN (instead of technician) yang BERKAKI LEBAR (instead of berkaliber) aku sekarang ni memang bz tahap cipan. Tak bermaksud aku tak usya blog kengkawan yang lain.. usya.. bukan tak usya cuma tu lah.. sekadar usya ajelah.. Nak drop komen? Tak sempat..

Kena pulak bila bebaru ni ada design changes untuk projek yang sedang aku work-out sekarang.. Lagilah haru.. Habis berterabur dah semua.. Huhuhuhu..

Aku tak kisah sangat pun (ya kah?) pasal design changes tu.. Tu lumrah la untuk kami-kami yang buat design ni.. kekadang tu dah peringkat construction pun masih ada design changes..Tu dah biasa.. alah bisa tegal biasa <-- statement mengubat hati sendiri..

Sebetulnya aku dah plan untuk review semua drawing yang dah di ammend dengan IB aku tu pagi semalam but since design changes tu aku dimaklumkan pada petang Selasa... memang tak sempat aku der... (kecuali lah aku ada bantuan Doraemon..).

So minggu ni plan aku ialah cuba untuk menghabiskan semua drawing yang pending tu. Err.. sempat ke ha? Minggu ni dah balik kampung.. Kat kampung sah-sah laptop (beserta drawing saiz A1) maintain dalam beg aku tu.. Kena pulak adik aku balik juga.. Kalau dia balik... sah-sah ada si kenit tu a.k.a Qalesya (atau Rara). Bila ada Rara.. Andak dia musti tak boleh nak concentrate buat kerja sebab Rara musti kacau (ker Andak yang kacau Rara nih?). So bila Rara kacau.. Andak tak boleh buat kerja... bila Andak tak boleh buat kerja.. kerja Andak tak siap.. bila kerja Andak tak siap.. apa alasan yang Andak nak bagi kat IB Andak minggu depan?

Penjejak Mimpi: Responsibility? It really does sucks!!!

4 comments:

Deru Ombak said...

Dear Cik MP..

Works are actually part of life. Shud thankful to GOD that we are gifted certain talent to forego earning a living.

Responsibility is part of quality in our life. We should stand strong behind our signature.

Enjoy your work as part of your soul, and I am sure you will be the happiest girl in the world. Otherwise u feel sucks as u said. :)

アヌム said...

goodluck..moge boleh siap semuanya nnt...

Penjejak Mimpi said...

Auntie; What eva it is.. m still the happiest girl in the world, u know.. :)

Penjejak Mimpi said...

Anum: Tq bebanyak.. :)