Pages

Friday, December 16, 2011

Makan Pagi

DALAM minggu ni ajek unit aku buat dua kali makan pagi. Sempena ape? Takde sempena ape-ape pon. Saje sonok makan reramai. So pagi Rabu tu aku bawak bihun goreng dan Umai lak bawak kopok.

Dan pagi ni lak ade due jenis makanan heavy iaitu nasi goreng dan spageti. Pastu ade la tambahan kuih karipap dan cucur badak. Seperti bese, ade kopok goreng. Nasi goreng tu kak Ila yang buat.. spageti dan kopok Umai yang bawak. Tugas aku hanye masak kuah spageti. Hehehehe.. due kali gak la aku masak kuah tu. Gara-gara kuali besar yang tak cukup besar tu. Aku masak malam tadi dan lepas tu aku panaskan pagi-pagi sebelum gi keje.

Orang pertame yang makan sarapan pagi tadi ialah my immediate bos; Puan I***. Die nak kene gi miting so kami suh die makan dulu. Soklan klaka die tanye kat aku memule tu: "kat sini memang slalu ke buat makan-makan ni?" Pastu aku jawab: "takde lah slalu sangat pon. Ni pon saje-saje buat makan. Saja sonok-sonok, Puan.". (Nota: Dia baru masuk ke unit aku bulan November lepas). Rase kembang kuncup gak la idong aku ni bile die puji spageti tu sedap.. ehem-ehem. Musti la kembang kan.. bos sendirik puji.. Ekekekekeke

Memang seronok dapat makan dengan member-member unit. Time ni tak kire ko bos ke.. kuli ke.. sama ajek. Makan bersame kan lebih menyeronokkan?

Nota 1: Dalam peti ais tu tinggal ayam jek sekeping ngan santan. Kene abehkan sebelum peti ais tu di'import' ke Trengganu.

Nota 2: Terase puas bile ape yang kite masak tu dimakan reramai.

Penjejak Mimpi: Ex-boss cakap "Wah, ko skang da ade penambahbaikan ye? Bla.. bla.. bla.." lepas aku pelawa die makan pagi tadi. Ala Puan.. malunye saiye.. :)

4 comments:

lianalovekhairi said...

Puan I****.......siapakah??? puas memikir ni

ahsfantasy24 said...

Seronok bila boleh makan-makan,
tambah-tambah lagi kalau percuma :)


Latest Post:
1. Rasanya lebih baik kalau kau hilang tanpa aku sedar.
2. There's always a little.

Penjejak Mimpi said...

LLK; Ala.. J44 baru tu la.. :)

Penjejak Mimpi said...

ahsfantasy24: hahahaha.. bende sedap bertambah sedap kalo jenama 'F' @ free..