Pages

Tuesday, December 13, 2011

Program Wakaf Al-Quran

SESAPE yang menggunekan perkhidmatan tren komuter dan berhenti kat KL Sentral musti akan terpandang sorang lelaki/pompuan beserta deretan Al-Quran atas mejanye berdekatan escalator. Dowang ade di kedua-dua eskalator laluan Seremban/Rawang dan Pelabuhan Klang/Bantu Caves.

Memule aku buat dek juge sebab aku ingat die menjual kitab Allah tu. Nak beli aku da ade satu kat umah. Tapi satu ari tu aku tergerak untuk bertanye. Kebetulan yang menjage tu sorang kakak so senang sket nak tanye kan? Bukanle sebab gender barrier ke ape ke cume rase selesa la sket (ngengada jek..)

Rupenye dowang dari satu pertubuhan yang dikenali dengan name Pertubuhan Kebajikan Masyarakat Prihatin Selangor (Masyar). Semua kitab Allah tu akan diwakafkan kepada kolej maahad tahfiz seluruh Selangor. Di mukesurat depan kitab tu ade disediakan enam kotak/lot yang tertulis nama penderma. Sesape yang nak mewakafkan Al-Quran tu buleh tulis nama dan sedekah RM5 untuk satu lot. Kalo enam lot maksudnye RM30.

Korang buleh pilih samada nak satu, dua atau bape lot skalipon. Terserah pade korang. Muge ianya diterima oleh Allah swt, amin.. :)

Nota: Sesape yang ade duit lebih tu.. ehem ehem.. pe salahnye join skali program ni. Bukan mahal pon..

Penjejak Mimpi: Tetibe tingat pojek aku; bangunan Maahad Tahfiz kat Kuala Kubu Baru yang k.i.v tu.. Huhuhuhu

2 comments:

Kakzakie said...

Sue... mereka juga sampai di tempat kakak di Plaza Angsana, JB. Kakak terserempak 2 minggu lalu. Betul majoriti mereka adalah kaum kita yg kakak rasa dlm lingkungan usia lebih 40an...

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie: Owh.. jauhle dema ni berjalan ye.. :)