Pages

Thursday, December 22, 2011

Semuanya Tak Menjadi

SITUASI 1 berlaku di lokasi bangunan TH Selborn. Exact location kat opis TNB:

Aku: Assalamualaikum. Encik, saya nak mohon bekalan ke rumah saye.

Encik TNB: Kuarters ya? Ada bawak surat tawaran?

Aku : Ada. Nah.

Encik TNB: Erm.. ada bawak fotostat IC? Dengan stem hasil RM10 due keping?

Aku: Eh, kene bawak ke? Tak tau lak saye.

Encik TNB: Kene kalo nak mohon bekalan. Bla.. bla.. bla..

Aku: Tapi kat sini mane nak cari pejabat pos?

Encik TNB: Kat Jalan Semarak ade. Tak pon gi HKL. So lepas ni kene ade fotostat IC, stem hasil RM10 2 keping dan deposit RM153.

Aku: Ok encik. Da setel nanti saye datang sini balik la ye? Ok, terime kasih.

Aku dan bakal rumet gi HKL tu. Cari pejabat pos dan beli stem hasil. Pastu makan sarapan. Menapak ke opis TNB tu.. da amek nombor tetibe tingat tak potostat IC so kensel urusan di sane. Terus gi Syabas lak.

Situasi 2 lak berlaku kat bangunan Syabas, Jalan Pantai Bharu, KL.

Aku: Err cik, saye baru dapat kuarters so saye nak mohon sambung balik paip air.

Cik Syabas: Ok, ade bawak surat tawaran dan surat mohon bekalan?

Aku: Ni surat tawarannye.

Cik Syabas: Surat permohonan takde ek? Surat tu dibuat oleh jabatan cik sendiri. Bla.. bla.. bla..

Aku: Alamak.. takde la pulak surat tu. Bla.. bla.. bla.. Takpelah, saye bawak balik dulu borang ni. Esok saye datang bawak surat tu.

Cik Syabas: Ok dengan deposit skali RM130.

Aku: Ok, terime kasih.

Haihh!! Sia-sia jek ari ni. Sume urusan tak menjadi. Menyampah tui!!
Salah sape ni? Nak kate aku tak tanye.. aku da tanye. Nak kate orang tu tatau.. tak mungkin die tatau. Abeh tu cane? Huhuhuhu

Pikir positif la PM.. at least aku da tau ape nak buat kalo masuk umah baru.. kan? kan? kan?

Penjejak Mimpi: Nak setel pagi esok (Jumaat) macam tak dapek jek. Boss sms tadi ajak gi site visit kat Kerinchi.

4 comments:

lianalovekhairi said...

dapat kuarters kat mana PM....BEstnya.....

Penjejak Mimpi said...

LLK: Kuarters lama kat Batu 2 1/2 tu.. Satu area dengan Kahmachi.. :)

lianalovekhairi said...

kat situ ada kosong ek.....saya apply kat area lain...tak tahulah ada kosong ke tak

Penjejak Mimpi said...

Apply katne? Da try apply kat Batu 4 1/2?