Pages

Wednesday, December 14, 2011

Aku Tak Guna Kipas Lah..

DALAM minggu ni tak abeh-abeh staf gomen duk cite pasal SBPA (Sistem Baru Perkhidmatan Awam). Topik yang paling best dan hot sah-sah la kisah kenaikan dan pelarasan gaji.

Pe yang aku tau, dalam SBPA ni sesape yang dapat markah penilaian prestasi dia 95% untuk tige tahun berturut-turut akan dapat kenaikan gaji sebanyak 15%, 85% - 95% kenaikan 8% dan sesape yang markah penilaian prestasi die 75% kebawah untuk 3 tahun berturut-turut dinasihatkan berhenti. Tapi tu yang aku paham la kan..

Pastu ade lak stetmen yang keluar dari mulut kengkawan secara bergurau.. "uishh!! kalo gini kene kipas bos la baru buleh dapat markah lebih..". Aku jawab lak: "aku tak main la kipas-kipas ni.. aku gune ekon terus. Abeh cite.."

Penjejak Mimpi: Suka dengan kate-kate ni: "janganla terus nak jadi kismis sebelum menjadi anggur.."



2 comments:

mary ann ;) said...

terbaekk lah akak! hahaha

ekon cepat sejuk dr main kipas2 nieh..hehe ;)

Penjejak Mimpi said...

Ann: Gune kipas memang lambat sejuk. Kena lak kalo gune kipas lipas. Ekekekeke