Pages

Monday, December 19, 2011

Monday Blues Konon

JUMAAT lepas; jam da dekat 4.30pm. Ati ni da melonjak hepi nak balik. Nak kene balik cepat nih. Nanti tak sempat kejar tren 4.40pm. Lambat lak sampai umah.

Tetibe..

"Ni drawing you.. saya da check. Ok, yang ni you buang.. yang ni pon buang.. sebab tak ikut scale. Bla.. bla.. bla.."

"Yang ni lak ikut ape yang saye tulis ni. Saiz dia. Lepas tu yang ni lak saye nak you sambung trunking ni sampai ke bilik elektrik nih. Pastu switch fungsi bilik ni; bilik telefon ke bilik elektrik dan bilik elektrik ke bilik telefon. Bla.. bla.. bla.."

"So ni bile datelinenye? Dalam mase sebulan ek?"

"Eh, jangan le gitu. Takut bos tanye lak. At least you buat sket".

"Oklah. i start buat next week.."

Erk!! da 4.30pm. Nak kene punch card dah.....

Ari ni; Isnin.....

Mood nak amend drawing belum ade.. Huhuhuhuhu...

Oh mood.. kemarilah engkau... Arghh!! ni sume ari Isnin le punye pasal.. (Monday blues le kononnye.. Pirah!! Alasan! Dasar pemalas!!)

Penjejak Mimpi: Seminggu bos kecik takde so takleh nak refer kat die pasal drawing nih... (arghhh!! alasan lagik!)

4 comments:

noa said...

aku baru nak cakap sib baik ko dah sedar dlu ko dasar ape, lalalala ;P

Kakzakie said...

Jangan malas-malas dik... siapkan kerja dulu nanti sambung berblog...

Penjejak Mimpi said...

Noa: Aku sedar sape aku... huhuhuhu.. (versi sedih la konon)

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie: Tq. Ala, saye eksen aje tu. Keje musti didahulukan.. pencapaian diutamakan.. ekekekeke