Pages

Thursday, December 8, 2011

Tuesdays With Morrie

BUKU terbaru aku beli. Last Friday aku gi MPH kat Mid Valley; time break. Actually aku pernah tengok cite ni kat tv. Kalo tak silap disiarkan kat 8tv. Lepas tu bile singgah MPH, ternampak buku ni tapi tak beli pon. Ntah kali keberape aku ke MPH tu baru terbukak ati nak beli. Harga RM29.90.

Buku berdasarkan kisah benar penulis dan profesornye; Morrie Schwartz yang menderita penyakit ALS (amyotrophic lateral sclerosis); penyakit berkaitan saraf. Buku ni boleh dianggap sebagai buku yang memberi inspirasi pade orang lain. Bagaimana Morrie memandang hidup secara positif dalam masa yang sama menderita penyakit ni.

Aku da hampir habis bace (err.. actually aku da baca setakat muka surat 154 daripada 192 muka surat). Memang tak sabar nak abehkan...

Penjejak Mimpi: Buku ni memang bagi inspirasi.. :)

4 comments:

Kakzakie said...

Memotivasikan kita yg sihat sempurna tapi selalu lalai dan leka serta melepaskan peluang yg banyak (kakaklah tu)

Qhaifa Nur said...

salam singgah

banyak membaca..
banyak ilmu kita perolehi...

jom singgah
qhaifanurin.blogspot.com

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie: Ala kak.. saye pon same.. :(

Penjejak Mimpi said...

Kak Fauziah: Terima kasih sudi singgah. Nak kate rajin tu, tak le rajin sangat. Sekadar nak memenuhi masa time2 tunggu tren ajek.. :)