Pages

Wednesday, December 28, 2011

Settle Satu Perkara

SEMALAM aku gi TNB kat Menara TH Selborn untuk setelkan sume menda yang bersangkut paut dengan proses penukaran nama. Insya Allah dowang akan pasang meter ari ni atau mungkin petang semalam da pasang.

So semalam pagi-pagi lagi da isi borang kebenaran keluar pejabat dan jumpe immediate bos untuk minte sign die. Sekaligus apply cuti untuk esok. Da apply untuk Jumaat tapi takut tak sempat untuk setelkan beberape hal so tambah lagi satu ari. Lepas isi dalam HRMIS, emel kat big bos inform aku amek cuti.

Kua opis jam 10.10am dengan Umai. Naik keb ajek. Senang dan cepat. Urusan di kaunter TNB pon cepat sebab aku da sediakan ape yang patut; borang permohonan bekalan, salinan surat tawaran yang disahkan, salinan IC yang disahkan dan setem hasil RM20. Lepas tu bayar deposit RM150 sebagai cagaran dan RM3 sebagai yuran proses. Lepas tu balik naik keb juge. Tak sampai 3 jam kami da sampai opis balik.

Ye la.. nak lelama kat luar tu watpe.. keje berlambak nak kene setel.. huhuhuhuhu

Nota: TNB setel, alhamdulillah. Ari ni nak kene kontek Syabas lak.

Penjejak Mimpi: Kepalaku serabut giler.. :(

1 comments:

CIK TOM said...

alhamdulillah dah setel keje ye..plg suka bl list schedule smua setel..