Pages

Thursday, November 12, 2009

Bicara Kosong - Part 2

Salam & Salam Sejahtera..
Ari ni aku sampai awal ke opis. Tren di stesen Bank Negara sampai on time; 6.50am. Orang tak ramai so perasaan aku pon cool. Kalo tren delay, aku pon mule rase tak best sangat; berhimpit dengan orang yang ramai. Rase tak selesa. Tapi tu lah kehidupan sorang aku... Nak beli kete... erk!!! nantiler... banyak mende aku nak kene pk. Da la lesen pon tak de lagik! Keh300x. Member2 aku jenuh suh amik lesen tapi aku tetap maintain dengan jawapan "lepas raye..". Ntah raye ape aku pon tatau. Since tahun lepas itulah jawapan yang aku gune bile dowang tanye pasal amik lesen. Memule dowang ingat raye pose... tak jugak... raye aji... tak jugak... raye cine.. deepavali... even da krismas pon aku tak amik gak lesen. Tahun ni pon same gak jawapan aku.. "lepas raye"... raye pose da lepas... 2 minggu lagik da nak raye aji tapi aku tetap gini... At last dowang pon da fedap nak tanye @ nak suh aku amik lesen dah...
Memang le bile de emergency baru kite rase perlu transport ni tapi tunggu lah dulu.. (nak tunggu ape aku ni? ntah..). Nak simpan duit dulu... Tu lah... mase mude2 dulu takmo menabung... ha, skang ni baru terhegeh2 nak menyimpan. Padan muke aku, kan? Takpelah... insya allah nanti ade la tuh...
Mulai bulan 10 aku da stat masuk WP1 which means aku masuk keje jam 7.30am and balik jam 4.30pm. Memang ngantuk sebab nak kene bangun pagi tapi takpe lah... Janji aku dapat balik awal. Aku malas balik lewat tu sebab tren slalu delay. Bile delay orang makin lame makin ramai... penat aku nak berebut dengan orang lain... Ini jalan yang aku pilih (masuk jam 7.30am) so aku kene redha...

0 comments: