Pages

Friday, June 14, 2013

Program "Tanyalah Doktor"

HARI ini Cawangan Kejuruteraan Elektrik melalui biro AKSI telah menjalankan satu program yang diberi nama 'Tanyalah Doktor' dimana doktor (dan teamnya) dari Klinik Kg Pandan telah diundang khas untuk memberi sedikit taklimat berkenaan kesihatan dan sesi pemeriksaan kesihatan percuma. Pihak AKSI juga menjemput seorang pakar pemakanan untuk memberi penerangan berkenaan diet pemakanan yang sihat.

Selain staf di cawangan kami, ada juga staf dari Cawangan Mekanikal, Cawangan Kejuruteraan Awam, Struktur & Jambatan dan juga Cawangan Kesihatan.

Diantara pemeriksaan kesihatan yang dijalankan ialah ujian PAP Smear, pemeriksaan payudara, check glukosa, blood pressure dan lain-lain. Selain itu ada juga diedarkan brosur-brosur berkenaan info kesihatan seperti kanser serviks, hipertensi, penyakit jantung, diabetis dan lain-lain.

Bagus juga apabila ada program sebegini diadakan. Yelah.. orang yang sibuk bekerja mana lah sempat nak buat pemeriksaan macam ni. Kalau nak buat pun, kena ambil time-off so masa dah terbuang macam tu aja sedangkan kerja di pejabat berlambak-lambak. Uhuk uhuk.. So bila dah diadakan di cawangan, kan senang? Hehe..

p/s Masa doktor sibuk bercakap kat depan, aku pun sibuk juga.. sibuk mengira BMI. Haha.. Sambil main 'Pou'. Ishkk!! tak bagus kan aku ni? Sori, tiada gambar yang boleh menceritakan suasana program ini. *dasar pemalas*.

Penjejak Mimpi: Aku mengantuk.. aku nak tidur...

2 comments:

Kakzakie said...

Bagusnya buat kat tempat kerja. Kakak pernah anjur di taman perumahan kakak panggil dtg ok juga..

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie: Betul tu kak. Kurang-kurang jimat sikit masa tu.. :)