Pages

Thursday, November 17, 2011

Makan-Makan Lagi

ARI Isnin bebaru ni unit BPR D1 dan BPR Projek Khas telah mengadakan majlis farewell dan besday. Kirenye 2 in 1 la. Farewell sempena 'penghijrahan' engineer Lin dan Zafar ke tempat baru. Besday tu lak untuk mereka yang besdaynye dalam bulan Julai - September. Dowang ni naik pangkat so dipindahkan ke JKR Selangor (Lin) dan Zafar ke Cawangan Kerja Kesihatan.

Menu kami memang simple giler. Kami just order nasi bukhara dari Restoran Syed yang pemes tu.. pencuci mulut; buah tembikai dan betik.. pastu ade kek.. air just 2 jenis iaitu air sarsi yang bergas dan air sirap kosong.

Nasi tu memang feveret aku. Sedap dan banyak. Ade lauk ayam, telur sebijik dan acar dalam kotak die. Dulu rege rm10 jek (time aku kenal nasi ni la..) dan skang da jadi rm11. Tu untuk lauk ayam. Kalo kambing rege lain lak.

So untuk Lin dan Zafar.. muge penghijrahan ni memberi satu pengalaman baru untuk kalian and good luck.

Penjejak Mimpi: Ade orang tanye kat aku "ko tak nak pindah ke? Internal ajek..". Jawapan aku? ........

'Pak Imam' sedang bace doa..


Birthday girl and boys


Antara yang hadir ari tu. Ce cari dimanekah diriku?


Lin menerima cenderahati dari big bos BPR D1; Ir Hanizan


Menu kami ari tu..


Menu yang same cuma dari 'angle' yang berlainan..


Kek tiramisu tapi aku tak suke kek ni..


Zafar menerima cenderahati dari big bos BPR Projek Khas; Ir Sharinah (ex-boss aku da..)

0 comments: